Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Falcao srušio Katalonce

Barcelona uručila otkaz Koemanu nakon poraza u Madridu: Traži se novi trener

Ronaldo Koeman dobio je otkaz na mjesto trenera Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ronald Koeman više nije trener Barcelone. Nizozemac je jutros dobio otpusno pismo nakon što je Barcelona sinoć izgubila od Rayo Vallecana.

Nakon poraza u El Clasicu na Camp Nouu, Barcelona je izgubila i na gostovanju u Madridu u 11. kolu La Lige.

Rayo Vallecano slavio je 1:0 pogotkom kolumbijskog napadača Radamela Falcaa u 30. minuti. Busquets je izgubio loptu na sredini terena, a iskusni Falcao primio je loptu iskosa s desne strane u šesnaestercu Barcelone, lijepo se okrenuo i oslobodio se Piquea pa lijevom nogom pogodio dalji kut. Lopta se od vratnice odbila u mrežu tako da je Ter Stegen bio nemoćan.

Barcelona u 72. minuti nije iskoristila jedanaesterac. Stole Dimitrievski obranio je udarac Memphisa Depaya. Barca je trenutačno tek deveta na ljestvici La Lige, osvojila je 17 bodova u 10 utakmica.

Xavi stiže na klupu Barce

Koeman bi već davno dobio otkaz, ali problem je bila golema otpremnina. Koemanu prema ugovoru pripada 12 milijuna eura odštete u slučaju da dobije otkaz. Laporta je oklijevao, ali sada nije imalo izlaza, morao je otpustiti Nizozemca.

Netom nakon utakmice u Madridu izvori iz Barcelone najavili su za španjolske medije da neće biti poduzete nikakve hitne mjere, no kada su Katalonci sletjeli u Barcelonu, rasplet situacije je ubrzan. Upravni odbor sastao se u zoru, ali o smjeni Ronalda Koemana već je odlučeno i Barca je to službeno priopćila.

Mundo Deportivo piše da će legenda Barcelone Xavi Hernandez naslijediti Koemana, ali još nema službene potvrde. Čeka se da Xavi finalizira raskid ugovora s katarskim Al-Saddom. Stoga bi Sergi Barjuan, trener druge momčadi Barcelone, mogao biti privremeno rješenje dok Xavi ne riješi formalnosti s Kataranima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider