Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Messi umalo do hat-tricka

Barca na krilima Messija okrenula Valenciju i ostala u utrci s Realom

Nogometaši Barcelone u posljednjoj su utakmici 28. kola španjolskog prvenstva na svom Camp Nou svladali Valenciju sa 4-2 (2-2) i tako ponovno smanjili zaostatak za vodećim Realom iz Madrida na dva boda uz utakmicu više.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gosti su poveli preko Mangale (29), ali samo šest minuta potom je Luis Suarez (35) poravnao na 1-1, da bi se Mangala u završnici prvog poluvremena pretvorio u tragičara. Zbog povlačenja za dres Suareza u kaznenom prostoru dobio je crveni karton, a Messi (45-11m) je s bijele točke doveo Barcelonu u vodstvo.

Ipak, odmah po polasku s centra Munir (45+1) je uspio izjednačiti na 2-2, ali s igračem manje Valencia u drugom poluvremenu nije izdržala. Messi (52) je svojim drugim golom vratio prednost Barceloni, da bi Andre Gomes (89) potvrdio pobjedu u samoj završnici.

Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 65. minute.

Barcelona sada ima 63 boda, a vodeći Real je na 65. Valencia je 14. sa 30 bodova.

Atletico Madrid je na Vicente Calderonu pobijedio Sevillu 3-1, a nažalost već u drugoj minuti utakmice ozlijedio se hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko. Branič hrvatske vrste je praktički u prvom napadu Atletica osjetio bol u koljenu zbog čega je sjeo na travnjak. Nakon nekog vremena se podigao i šepajući napustio teren, a umjesto njega u igru je ušao Juanfran.

Iz kluba su poručili kako je Vrsaljko osjetio bol u lijevom koljenu zbog čega je morao napustiti teren.

"Više detalja bit će poznato nakon pregleda," poručili su s Vicente Calderona.

Vrsaljko će propustiti utakmicu hrvatske reprezentacije protiv Ukrajine u kvalifikacijama za SP koja će se igrati u petak u Zagrebu.

Atletico je do pobjede protiv Seville stigao golovima Diega Godina (31), Antoinea Griezmanna (61) i Kokea (77), dok je poraz Seville ublažio Joaquin Correa (85).

Atletico se ovom pobjedom približio trećeplasiranoj Sevilli na dva boda zaostatka. Atletico sada ima 55 bodova, Sevilla 57.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider