Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i katalonci kiksali

Barcelona nije uspjela iskoristiti kiks Real Madrida u domaćem prvenstvu

Barcelona je s 58 bodova ostala na trećoj poziciji i za vodećim Real Madridom zaostaje za osam bodova.

Barcelona (Foto: Afp)

Bez pobjednika i bez pogodaka završila je posljednja utakmica 27. kola španjolske LaLige u kojoj je Athletic ugostio Barcelonu.

Tako je katalonska momčad propustila priliku probiti se na drugo mjesto, što joj je bilo ponuđeno pobjedom Mallorce nad Gironom (1-0).

Barcelona je s 58 bodova ostala na trećoj poziciji i za vodećim Real Madridom zaostaje za osam bodova. Athletic Bilbao je s 50 bodova ostao na petom mjestu.

Nogometaši Girone doživjeli su treći poraz u posljednje četiri prvenstvene utakmice, a u nedjelju su poraženi na gostovanju kod Mallorce s minimalnih 1-0. Pobjedu domaćoj momčadi donio je Jose Manuel Copete pogotkom u 33. minuti.

Girona je s 59 bodova na drugom mjestu, a za vodećim Real Madridom (66) zaostaje za sedam bodova. Mallorca je s 27 bodova zasjela na 15. mjesto i pobjegla na osam bodova od zone ispadanja.

Atletico Madrid svladao je u nedjelju na Metropolitano stadionu seviljski Betis s 2-1. Domaća momčad je povela u 8. minuti uz pomoć trojice gostujućih igrača. Bellerinov pokušaj ispucavanja je bio nespretan i loš pa je pogodio svog suigrača Pezzelu od kojeg se lopta odbila u vratara Betisa Rui Silvu, a od njega u mrežu. Alvaro Morata je u 28. minuti mogao udvostručiti prednost Atletica, ali je Ruis Silva obranio kazneni udarac. Španjolski reprezentativni napadač se za promašaj iskupio u 44. minuti kad je pogodio za 2-0.

Konačnih 2-1 postavio je u 62. minuti William Carvalho preciznim udarcem s gotovo 25 metara, ali Betis nije uspio izbjeći peti poraz u prvenstvu.

Atletico je s 55 bodova čvrsto na četvrtoj poziciji, dok je Betis ostao na šestom mjestu s 42 boda.

Nogometaši Villarreala pred svojim su navijačima svladali Granadu s uvjerljivih 5-1 (3-0). U golijadi domaće momčadi iskazao se norveški napadač Alexander Sorloth koji je postigao tri gola. Već je u sedmoj minuti doveo Villarreal u vodstvo, a onda ga i udvostručio u 19. minuti. Etienne Capoue je u 32. minuti povećao prednost domaće momčadi na 3-0. U 47. minuti je Goncalo Guedes pogodio za 4-0, a u 66. minuti je Sorloth postigao svoj treći pogodak za 5-0. Konačnih 5-1 postavio je u Theodor Corbenau u prvoj minuti dodatka na kraju dvoboja.

Osim strijelaca, s tri asistencije se istaknuo Villarrealov veznjak Dani Parejo.

Villarreal je s 32 boda privremeno došao na 12. mjesto, a Granada je sa 14 bodova ostala na predzadnjoj, 19. poziciji.

Kolo će biti zaključeno u ponedjeljak (21 sat), kad će Osasuna u Pamploni ugostiti Alaves.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider