Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema dogovora

Barca poput Dinama riskira sukob u klubu: Messi i društvo čekaju odgovor na glavno pitanje

Igračima Barcelone smanjit će se plaće, ali glavno je pitanje bez kojeg će postotka ostati nogometna momčad. Pregovori su u tijeku, ali čak i ako se ništa nije riješilo, klub planira nastaviti s rezanjem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu bio je prvi koji je izrazio želju za upravljanjem osjetljivom financijskom situacijom nastalom zbog širenja koronavirusa i otkrio je kako je nemoguće da klub pokrije sve troškove do kraja sezone.

Sukladno tome uslijedili su sastanci s predstavnicima igrača svih kolektivnih sportova u klubu, ali nastao je problem zbog iznosa koji bi se trebao skinuti. Barca je imala na umu rezati 70 posto plaće u periodu kad nema natjecanja, dok igrači navodno pristaju na 30 posto, ali do kraja sezone.

Iako igrači nisu ostali impresionirani prijedlogom koji im je predstavljen, klub namjerava nastaviti s planom rezanja plaća. Štoviše, smatra se da je to glavno pitanje koje se mora odmah riješiti.

gol expired Igrači Barce odbili smanjenje plaća za 70 posto: Klub nema izbora, evo na koliko pristaju divider

Ovih dana svjedočimo sličnoj situaciji i u Dinamu, ali razlika je u tome što se uprava Barcelone nekoliko puta sastala s igračima, dok je u Maksimiru puno toga nejasno. U klubu tvrde da su igračima javili, ali nisu se dogovarali.

Spomenimo i kako FIFA zagovara smanjenje plaće za 50 posto dok se ne igraju utakmice. Odbor Barce gotovo sigurno odrezat će igračima određeni iznos, važno je samo da nakon toga ne dođe do velikog nezadovoljstva.

gol expired Nakon obavijesti o otkazu Bjeličinu stručnom stožeru iz Dinama je stiglo novo priopćenje: "Ako oni to ne razumiju..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider