Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Camp Nou na nogama

Barca u transu, Xavi grmi: "Dembele je na razini najboljeg Neymara, a Lewa je najbolji centarfor"

Trener Barcelone Xavi Hernandez zadovoljan je visokom pobjedom i igrom momčadi protiv Viktorije Plzen u Ligi prvaka…

Robert Lewandowski i Ousmane Lewandowski (Foto: Afp)

Barcelona je započela novu sezonu Lige prvaka trijumfalno. Katalonci su na Camp Nouu pregazili češku Viktoriju Plzen s 5:1.

Xavi Hernandez posebno je pohvalio trostrukog strijelca Roberta Lewandowskog i raspoloženog Ousmanea Dembelea, no ipak je istaknuo da je momčad ključ uspjeha podcrtavši dobru igru svih igrača, čak i onih koji inače manje igraju.

Navijači Juventusa VIDEO Juventusovi navijači vulgarno provocirali nacističkim pozdravima i imitiranjem majmuna divider

"Svi su uključeni i to je jako važno za održavanje forme", kazao je Xavi i nastavio:

"Dembele je bio jako dobar, a Lewandowski je napravio razliku. Imali smo mnogo prilika da postignemo više golova. Bili smo nadmoćni, a samim time je i rezultat realan iako nam je zasmetalo što smo svojom pogreškom primili taj jedan gol. Uhvatili su nas na krivoj nozi, to su stvari koje moramo popraviti", kazao je Xavi.

Xavi: Dembele je na razini najboljeg Neymara

Xavi je posebno proanalizirao igru Dembelea, koji polako postaje Barcino pojačanje kojem su se nadali kada su ga doveli iz Borussije Dortmund za golemu odštetu.

"Sretan je i odlučan. Asistira, pravi razliku, pravi je bodež po boku. Vidio sam tek nekoliko igrača s tom sposobnošću igre jedan na jedan. Dembele je na razini najboljeg Neymara. Puno je patio posljednjih godina i zaslužuje ovo što je sada. Nema čistog krilnog igrača koji može probiti po objema stranama kao on", nahvalio je Xavi francuskog vihora.

Ivan Perišić Perišić i Conte priznali da je bilo nervoze protiv Tudorovog Marseillea: "Ove su noći vrlo posebne'' divider

Xavi je prokomentirao i Lewandowskog, koji nesmiljeno trpa na početku sezone.

"Robert je nezasitan golgeter. Fantastično ga je imati u momčadi, već mi ponestaje pohvala. Ali nisu samo golovi, nego sve što radi i čime pridonosi uspjehu momčadi."

Xavi: Lewandowski je za nas najbolji centarfor

Na pitanje je li on trenutačno najbolji centarfor svijeta, Xavi je odgovorio.

"Za nas je najbolji. Osim golova, čini momčad razigranom, razumije kada moramo pritisnuti, daje nam mnoga rješenja u napadu, kako komunicira sa suigračima… On jednostavno razumije igru, a još je spektakularan. Je li najbolji? Tu su on, Benzema i Haaland."

Jurgen Klopp Liverpool kao razbijena vojska: Klopp se ispričao za apokalipsu i progovorio o mogućem otkazu divider

Nakon duže krize uzrokovane financijskim problemima vibra s navijačima opet je na najvišoj razini. Xavi je naglasio povezanost momčadi s tribinama iako je poslao poruku opreza.

"Primijetili smo puno entuzijazma, ljudi su posvećeni. Ali to su samo tri boda, moramo sada ići u München pa u Milano. Ovo je tek početak. Ipak, zadovoljni smo pobjedom, to nam daje dodatno samopouzdanje", zaključio je trener Barcelone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider