Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvat na izlaznim vratima

Barca prodala još jednu zvijezdu: Pala odluka tko je sljedeći – Rakitić ili Vidal

Za tri mjesta u veznom redu Barcelone konkurira čak 11 igrača. Očito je da će neki morati otići…

Galerija Ivan Rakitić, Jordi Alba i Arturo Vidal (Foto: AFP) Antoine Griezmann i Ivan Rakitić (Foto: AFP) Luis Suarez, Neymar, Ivan Rakitić i Lionel Messi (Foto: AFP) +6 Neymar i Rakitić iz vremena kad su nosili isti dres (Foto: AFP)

Barcelona u rosteru trenutačno ima osam klasičnih veznih igrača. To su: Sergio Busquets, Frenkie De Jong, Ivan Rakitić, Arturo Vidal, Arthur, Carles Alena, Rafinha i Riqui Puig.

Trener Barce Ernesto Valverde nedavno je izjavio da će veznom redu priključiti i Sergija Roberta, koji je posljednjih sezona uglavnom igrao na poziciji desnog boka, ali po vokaciji je zapravo veznjak.

Prljava igra Barce, Rakitić to nije zaslužio: Sad je sve jasno, javio se veliki klub koji voli Hrvate Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Vinicius Junior (Foto: AFP) +5 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Philippe Coutinho nije se profilirao, ne zna se točno koja je njegova pozicija, što je Brazilčev možda i najveći problem, ali i on je također u konkurenciji za vezni red.

Malcom odlazi u Zenit

Tako se može reći da za tri mjesta, ako Barca bude igrala u svojoj standardnoj formaciji 4-3-3, u ovom trenutku konkurira čak 11 igrača.

To je prevelika brojka, to je logičan zaključak. Jasno je da neće moći svi igrati, netko će sigurno biti nezadovoljan minutažom. Osim toga, to je i veliko opterećenje za Barcin proračun, koji je napuhan do krajnjih granica. Velika je gužva u svim linijama, Barcelona ima previše igrača, a treba joj i keš za realizaciju novih transfera, najprije Neymarova.

Počinje najjača druga liga na svijetu: Maraton u kojem Bilić nema pravo na kiks Championship 2019./2020. (Foto: Football.London) Championship 2019./2020. (Foto: Wikipedia) Championship (Foto: Facebook)

Stoga ne čudi što Katalonci žele prodati neke igrače. Nekih su se već riješili. Malcom je posljednji u nizu. Prema posljednjim informacijama, Brazilac odlazi u Zenit uz odštetu od 40 milijuna eura plus pet milijuna u bonusima.

Računajući taj iznos, Barca je popunila proračun sa 134,5 milijuna eura. Toliko je, naime, zaradila ovog ljeta na izlaznim transferima. Zasad je prodala Jaspera Cillessena za 35 milijuna eura, Andrea Gomesa za 25, Denisa Suarez za 15, Cucurella za 10, Marca Cardona za 2,5 i Sergija Palenciju za 2 milijuna eura. Treba dodati i to da se Barcelona prodajom nabrojenih igrača riješila i izdataka za njihove plaće, pa je ušteda još i veća.

Rakitić na transfer-listi

Tih 134,5 milijuna eura lijep je iznos, no to nije dovoljno. Barcelona će očito morati prodati još pokojeg kapitalca, posebice iz veznog reda. Prema pisanju katalonskih medija, od igrača s većom minutažom, dva su glavna kandidata – Arturo Vidal i Ivan Rakitić.

Diario Sport piše da su Katalonci odlučili prodati hrvatskog veznjaka. Razlog je taj što su procijenili da je Rakitić prešao zenit te da je ovo ljeto najbolji trenutak za njegovu prodaju, odnosno zadnji vlak da se za njega dobije pozamašna svota.

PSG ima prijedlog za rješenje krize: Evo što nude Neymaru i što traže od Barcelone! Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) Lionel Messi, Neymar, Dani Alves i Luis Suarez (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) +3 Predsjednik PSG-a i Neymar (Foto: AFP)

U Barci navodno procjenjuju da će sljedećeg ljeta Rakitiću cijena rapidno pasti, posebice ako ispadne iz prvog sastava, što je prilično izvjesno.

S druge strane, Vidal je jeftiniji za Barcelonu, ima manju plaću, a i za njega ne može dobiti neku veću odštetu. Međutim, glavni je razlog što su u Barceloni svi jako zadovoljni doprinosom čileanskog veznjaka.

Vidal ostaje

Igrač takvih karakteristika nedostajao je Barceloni u vezom redu. Vidal je donio dodatnu energiju, srčanost, agresiju, duel i natjecateljski duh. Zna i s loptom, tehnički je sasvim solidno potkovan, tako da se i po tome uklapa u Barcinu filozofiju.

Već duže vrijeme spekulira se da je milanski Inter zagrijan i za Rakitića i za Vidala. Barcelona je navodno odbila prodati Čileanca. Po toj logici, ostavila je Interu prostor da krene po hrvatskog veznjaka.

Diario Sport otkriva da Barcelona ne želi očajnički prodati Rakitića, kao što možda želi Coutinha, no na vagi između njega i Vidala ipak će radije zadržati Čileanca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider