Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
REPRIZA KATRA

Australija odustala od kandidature za domaćina Svjetskog prvenstva i time Saudijcima širom otvorila vrata

Saudijska Arabija sve je bliže ispunjenu svog velikog cilja, dobivanju domaćinstva Svjetskog nogometnog prvenstva 2034. godine.

Australski navijač (Foto: Afp)

Australija se neće kandidirati za domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2034. nakon što su uzeti u obzir "svi faktori", objavio je u utorak Australski nogometni savez.

Messi i Zlatna lopta Messi osmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu divider

FIFA je pozvala Aziju i Oceaniju da dostave kandidature za SP , s rokom do 31. listopada.

Odabrali su druga dva natjecanja

Predsjednik Australskog nogometnog saveza James Johnson prethodno je izrazio interes za kandidaturu za 2034., ali je upravno tijelo reklo da će se usredotočiti na ponude za Azijski kup za žene 2026. godine i Svjetsko klupsko prvenstvo 2029. godine.

Emiliano Martinez i njegov otac Sramotan trenutak na dodjeli Zlatne lopte: Iz publike se čulo hukanje tijekom prikaza najveće obrane u povijesti nogometa divider

"Istražili smo mogućnost da se kandidiramo za domaćinstvo Svjetskog prvenstva u nogometu i - uzimajući u obzir sve čimbenike - došli smo do zaključka da to ne učinimo za 2034. godinu", stoji u priopćenju Australskog nogometnog saveza.

Otvorena vrata za Saudijsku Arabiju

Saudijska Arabija objavila je da će se kandidirati za domaćina za SP 2034.

Predsjednik Azijske nogometne konfederacije, kojoj pripada i Australija, pozdravio je kandidaturu Saudijske Arabije i rekao da će je podržati "cijela azijska nogometna obitelj".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider