Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Inter sve prosuo

Atletico nakon drame jedanaesteraca prošao u četvrtfinale Lige prvaka

Atletico Madrid je posljednji četvrtfinalist ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

Atletico slavi plasman u četvrtfinale Lige prvaka (Foto: Afp)

Atletico Madrid je boljim izvođenjem jedanaesteraca svladao Inter Milan i s ukupnih 3:2 prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

Golove za Atletico polučili su Antoine Griezmann (35) i Memphis Depay (85), a za Inter je strijelac bio Federico Dimarco (33).

Atletico je u sjajnoj utakmici prošao na penale Inter, koji po prvi puta nije pobijedio u svim natjecanjima u 2004. godini. Španjolski sastav potvrdio je da na svojoj Wandi Metropolitani mogu pobijediti svakoga, prošli su dalje iako su gubili 0:1 i iako su pet minuta prije kraja bili na rubu ispadanja.No, prvo ih je spasio golom u 85. minuti Depay, a potom u lutriji penala slovenski vratar Jan Oblak, koji je zaustavio udarce Alexisa Sancheza i Davya Klaasena.

U prvom poluvremenu su obje momčadi odigrale bez kalkulacija, napadački s puno trke. Prvu veliku priliku imao je Atletico kada je u 5. minuti Samuel Lino prošao kroz obranu i pucao iskosa nakon što je ušao u šesnaesterac, ali mu je vratar Yann Sommer obranio šut.Na drugoj strani, osam minuta kasnije, u gotovo identičnoj situaciji, uzvratio Denzel Dumfries koji je nakon solo prodora pucao prizemno, ali Jan Oblak je sjajnom obranom zaustavio njegov pokušaj.

U 33. minuti Inter je poveo golom Federica Dimarca koji je neometan zabio nakon divne asistencije Nicola Barelle. Ipak, vodstvo Talijana je trajalo svega dvije minute. Izjednačio je Antoine Griezmann, koji je bio najspretniji u gužvi u kaznenom prostoru i lako svladao golmana Sommera.

Griezmann je u 52. minuti uputio opasan udarac kojeg Sommer brani, a u 76. minuti Marcus Thuram je mogao riješiti muka Inter, no promašio je cijeli gol u izglednoj situaciji.

Diego Simeone je u završnici bacio sve karte na napad, a Memphis Depay je u 85. minuti udarcem s desetak metara pogodio vratnicu.No, samo minutu kasnije Nizozemac je ipak pogodio, lijepo je primio loptu od Kokea, oslobodio se čuvara i pogodio sami kut. U posljednjim sekundama regularnog dijela nakon prodora Griezmanna potpuno sam je ostao Rodrigo Riquelme koji šalje loptu iznad grede i utakmica je otišla u produžetke.

I u dodatnome vremenu se nastavio obostrano napadački nogomet pa je u 97. minuti Depayev šut jedva obranio Sommer, da bi minutu kasnije Lautaro Martinez udarcem glavom poslao loptu tik pokraj vratnice.

Marcos Thuram i Stefan Savić VIDEO Sin francuske legende šokirao potezom u Ligi prvaka: Crnogorca uhvatio za međunožje i prošao bez kazne divider

Jadon Sancho Borussia Dortmund eliminirala PSV i izborila četvrtfinale Lige prvaka divider

Jadon Sancho VIDEO Otpisana Unitedova zvijezda se preporodila u Dortmundu: Zabio pogodak pa izveo ovo divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider