Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poslao lijepu poruku

Arsene Wenger rasplakao legendu: "Hajduk zaslužuje poštovanje"

Arsene Wenger i Boro Primorac su 22 godine zajedno radili u Arsenalu.

Arsene Wenger (Foto: Afp)

Boro Primorac, koji obnaša funkciju voditelja Akademije Hajduka, dobio je nagradu za životno djelo pod nazivom Trofej Fabijan Kaliterna za plasman juniora splitske momčadi u finale Lige prvaka mladih prošle sezone.

Radi se o najvećem priznanju splitskog sporta, a legendarni hajdukovac je bio izuzetno emotivan u svom govoru:

"To je nešto što nisam ni sanjao u životu da ću osvojiti. Želim se zahvaliti Splitu, Hajduku, svima koji su radili uz mene, predsjedniku, igračima, trenerima. Sam nisam ništa. Nogomet je kolektivan sport, trebaju mi igrači i treneri.

Ivan Perišić Bivši klub poslao poruku Ivanu Perišiću: Ostali su u dobrim odnosima divider

Zadovoljan sam što sam postigao kao igrač u Hajduku, zadovoljan sam s Akademijom jer doći u finale Lige prvaka je velika stvar. Hvala supruzi Nadi koja je odlučila 2019. godine da se vratimo doma i pogodila je trenutak", kazao je Primorac.

Veliko iznenađenje priredio mu je nekadašnji kolega Arsene Wenger, legendarni trener Arsenala s kojim je niz godina surađivao. Prvi su angažman imali u Japanu, a u redovima Topnika proveli su 22 godine osvojivši 17 trofeja:

Ivan Perišić Pogledajte što svjetski mediji pišu o Perišiću: "Jezivo, katastrofa za Hrvatsku" divider

"Upoznali smo se u Cannesu, bili smo dva mlada, luda tipa koja su bila strastvena za nogometom. Radili smo dvije godine u Japanu, a onda 22 u Arsenalu. Bili smo više od suradnika, vrlo je inteligentan čovjek, izuzetno lojalan i diskretan.

Veliki zaljubljenik u nogomet, a jedna od njegovih najvažnijih osobina je što voli igrače. Svaki igrač je volio Boru, njih ne možeš prevariti. Zna posložiti prioritete, u kratkom roku ocijeniti situaciju. Drago mi je što mu mogu čestitati na nagradi, ali i Hajduku jer to što ste postigli je senzacionalno. Cijenim to što radite, zaslužujute poštovanje, ostat ćemo prijatelji do kraja života", rekao je Wenger što je rasplakao Primorca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider