Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UMALO KIKSALI

Arsenal u golijadi i drami došao do pobjede te pobjegao na pet bodova prednosti

Napeta i ispunjena preokretima bila je utakmica 15. kola engleske Premier lige u kojoj su nogometaši Arsenala u gostima svladali Luton 4-3 golom u 97. minuti.

Declan Rice (Foto: Afp)

Junak Arsenala bio je Declan Rice koji je na samom isteku sudačke nadoknade, u 97. minuti, postigao pogodak za pobjedu 4-3 svoje momčadi te se Arsenal dodatno odmaknuo na ljestvici od pratnje. Uz utakmicu više od suparnika Arsenal sada ima pet bodova više od Liverpoola te šest više od Manchester Cityja.

Arsenal je poveo u 20. minuti nakon što je Saka baš sve pripremio strijelcu Martinelliju. No, samo pet minuta kasnije već je bilo 1-1, a Osho je nakon kornera glavom pogodio gostujuću mrežu. Do nove prednosti Arsenal je došao na samom kraju prvog dijela kada je Gabriel Jesus lakoćom, iz blizine i nečuvan, pogodio za 2-1.

Početkom drugog dijela sve se okrenulo na stranu domaćina koji je na brzinu postigao dva pogotka. U 49. minuti, opet nakon kornera, Adebayo je izjednačio na 2-2, a u 57. je bilo 3-2 za domaći sastav nakon gola Barkleyja.

Rice zabio u 97. minuti

Havertz je nakon točno sat vremena igre izjednačio na 3-3. Uslijedili su napadi Arsenala u valovima sve do kraja, a gosti su očekivana tri boda uzeli tek u 97. minuti golom Ricea.

U drugom odigranom susretu ovog utorka Wolverhampton je s 1-0 svladao Burnley na domaćem terenu. Jedini pogodak dao je Hwang Hee-Chan u 42. minuti. Wolverhampton je napredovao za jednu poziciju te je trenutačno na 12. mjestu ljestvice, dok je Burnley ostao pretposljednji.

Većina utakmica ovog kola igra se u srijedu, a sastaju se Brighton - Brentford, Crystal Palace - Bournemouth, Fulham - Nottingham Forest, Sheffield United - Liverpool, Aston Villa - Manchester City, Manchester United - Chelsea. U četvrtak će još igrati Everton - Newcastle i Tottenham - West Ham.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider