Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OVO ĆE SE SVIDJETI CITYJU

Arsenal savladao Liverpool uz Alissonovu najgoru utakmicu karijere, nova blamaža Chelseaja

Danas su odigrana četiri susreta engleske Premier lige.

Odegaard i Martinelli (Foto: Afp)

U derbiju 23. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na svom terenu savladao Liverpool rezultatom 3:1 (1:1).

Domaći su do prednosti stigli u 14. minuti nakon što je Odegaard sjajno proigrao Havertza koji je izašao sam pred Alissona koji mu je obanio udarac, ali lopta se odbila do Sake koji je bio koncentriran i zatresao mrežu.

Uslijedile su nevjerojatne obrambene pogreške, u trećoj minuti nadoknade prvog dijela Raya nije na vrijeme izašao pokupiti loptu koju je gradio Saliba, a potom se ona odbila od Gabriela u mrežu. No, u 67. minuti gosti su uzvratili poklon. Van Dijk je sada gradio loptu za svog vratara, Alisson ju je, pak, u pokušaju ispucavanja promašio te ostavio Martinelliju prazan gol što Brazilac nije propustio.

Konačnih 3:1 postavio je Trossard u drugoj minuti nadoknade drugog dijela, nakon krasne solo-akcije proturio je loptu kroz noge Alissona.

Probuđeni United savladao i preskočio Čekičare

Nogometaši Manchester Uniteda na svom su Old Traffordu u susretu 23. kola Premier lige upisali uvjerljivu 3:0 (1:0) pobjedu protiv West Ham Uniteda.

Prvi gol na utakmici postigao je Hojlund (23), dok se u nastavku dva puta u strijelce upisao Garnacho (49, 84) pa su navijači Crvenih vragova napokon mogli bez stresa gledati završnicu susreta.

Chelsea dobio četiri komada na svom terenu

Chelsea je, pak, pretrpio još jedan "šamar" u ovoj sezoni izgubivši na svom Stamford Bridgeu od Wolverhampton Wanderersa rezultatom 2:4 (1:2).

Utakmica je dobro počela za "plave" koji su poveli golom Palmera (19), no Matheus Cunha (22) svojim prvi golom te Ait Nouri (43) su već do odmora preokrenuli. Cunha (63, 82-11m) je s dva gola u nastavku odveo "vukove" do prednosti 4-1 prije no što je veteran Thiago Silva (86) ublažio poraz Chelseaja.

U preostalom susretu, Bournemouth i Nottingham Forest odigrali su 1:1.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider