Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bilić bi mogao odlučiti

Žestoka borba za Ligu prvaka: Arsenal došao na bod od Liverpoola

Zahuktava se borba za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a odluka će pasti u zadnja dva kola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 37. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na gostovanju pobijedio Stoke City 4-1 ostavši u igri za plasman u Ligu prvaka. Bila je to druga utakmica Arsenala u kratkom roku nakon što su u srijedu slavili protiv Southamptona u zaostaloj utakmici.

Topnici sada imaju bod manje od četvrtog Liverpoola, a do kraja sezone oba sastava imaju po dvije utakmice. Arsenal će na svom travnjaku ugostiti Sunderland i Everton, dok Liverpool očekuje gostovanje kod West Hama i domaći ogled protiv Middlesbrougha.

Pobjedu Arsenala donijeli su Olivier Giroud (42, 80), Mesut Ozil (55) i Alexis Sanchez (76), dok je pogodak za Stoke City zabio Peter Crouch (67).

Važni bodovi za Swansea

U ranije odigranom susretu Manchester City je pobijedio Leicester City 2-1 i tako se probio na treće mjestu ispred Liverpoola. Bila je to utakmica u kojem je Leicesteru kod rezultata 2-1 poništen rijetko viđeni jedanaesterac.

Riyad Mahrez je u 77. minuti zabio za 2-2, ali je sudac Robert Madley poništio pogodak jer je alžirski reprezentativac dva puta dirao loptu. Mahrez se prilikom izvođenja okliznuo te je prvo loptu dotaknuo desnom, pa lijevom nogom. Strijelci za City zabili su David Silva (29) i Gabriel Jesus (36-11m), a za goste je zabio Shinji Okazaki (42).

Važne bodove osvojio je Swansea City koji je na gostovanju kod otpisanog Sunderlanda pobijedio 2-0 golovima Llorentea (9) i Naughtona (45+2). Swansea sada ima četiri boda više od Hully Citya kojeg u nedjelju očekuje gostovanje kod Crystal Palacea. Ukoliko Hull izgubi postat će treći putnik u niži rang natjecanja uz Middlesbrough i Sunderland.

Chelsea je u petak pobijedio na gostovanju pobijedio WBA i osigurao naslov prvaka.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider