Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Teška odluka"

Arjen Robben odlučio okončati karijeru: Ovo mu je drugi put da odlazi iz nogometa

Zbog učestalih ozljeda u posljednjih godinu dana, upisao je tek šest nastupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni nizozemski nogometaš Arjen Robben danas je objavio kako prekida nogometnu karijeru.

Nakon što mu je istekao ugovor s minhenskim Bayernom koji je trajao do ljeta 2019. godine, Robben se povukao u igračku mirovinu koja nije bila dugog vijeka.

Izdržao je samo godinu dana bez nogometa, a onda je sve iznenadio povratkom u klub u kojem je započeo nogometnu karijeru, Groningen FC. U dresu nizozemskog prvoligaša upisao je tek šest nastupa, a zbog učestalih problema s ozljedama, odlučio je reći končano zbogom nogometu.

"Odlučio sam prekinuti svoju  nogometnu karijeru. Bila je to teška odluka. Zahvaljujem svima na porukama potpore. Pozdrav, Arjen", kratko je napisao nizozemski nogometaš na svom Twitter profilu.

U bogatoj nogometnoj karijeri nastupao je za PSV, Chelsea i Real Madrid, a najveći trag ostavio je u redovima bavarske momčadi za koju je odigrao 309 utakmica, zabio 144 pogotka i upisao 101 asistenciju.

S Bayernom je osvojio nevjerojatnih 20 trofeja, od toga osam puta njemačko prvenstvo i jednom Ligu prvaka. U dresu madridskog Reala osvojio je La Ligu i Kup, dok je s Chelseajem dva puta osvajao i Premierligu.

Za nizozemsku nogometnu reprezentaciju upisao je 96 nastupa i 37 pogodaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider