Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nek' se ponovi SP 1998.'

VIDEO Čačić otkrio koga bi želio u skupini na Euru u Francuskoj

Uoči subotnjeg ždrijeba skupina u Parizu za Euro 2016. hrvatski izbornik Ante Čačić otkrio je koga bi želio izvući.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo 2016. održat će se u subotu u Parizu (18 sati), a Hrvatska je u drugoj skupini nositelja. Tom prigodom reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić porazgovarao je s izbornikom hrvatske reprezentacije Antom Čačićem.

Kad ste preuzeli reprezentaciju, kratkoročni cilj bio je dovesti je do Eura, a dugoročni uspjeh na Euru. Pariški ždrijeb itekako može biti značajan. Jeste li uzbuđeni?
„Vjerojatno kod mene postoji malo uzbuđenosti, ali ne toliko da ne bih bio skoncentriran na ono što nam je obveza. S obzirom da se Euro igra u šest skupina, da sudjeluju 24 momčadi, da dvije izravno odlaze u drugi krug, plus dvije najbolje treće plasirane, moramo učinit sve da prođemo skupinu.“

'Želim Portugal, Mađarsku i Albaniju'

Upravo je prošlo Europsko prvenstvo pokazalo koliko ždrijeb može biti važan. Hrvatska je tada imala iznimno jaku skupinu, izvukla je kasnije finaliste Španjolsku i Italiju. Usprkos dobrim igrama Hrvatska je ipak ispala već u skupini. Imate li neke želje uoči ždrijeba?

„Iskreno rečeno nisam o tome nešto posebno razmišljao, ali permanentni pritisak iz medija me prisilio da odaberem koje bi reprezentacije, uvjetno rečeno, poželio, iako smatram da nijedna reprezentacija neće biti sretna kada vidi Hrvatsku u svojoj skupini. Iz prve skupine možda Portugal, iz treće Mađarska te iz četvrte Albanija. To bi bilo po željama.“

'Želio bih da se s Francuskom sretnemo tamo gdje smo se sreli 1998.'

Kojeg suparnika baš nikako ne biste poželjeli?
„Ne bih, recimo, domaćina turnira, Francusku. Želio bih da se sretnemo tamo gdje smo se sreli 1998.“

Euro je još daleko i trenutačna forma igrača ne mora biti neka garancija njihove slike u Francuskoj, ali za dvojicu vas moram pitati. Mario Mandžukić i Dejan Lovren nisu imali pravu situaciju na početku sezone, ali vratili su se na pravi način. Prema izboru navijača Juventusa Mandžukić je izabran za igrača mjeseca, a Lovren je nominiran za igrača mjeseca u Premierligi.

„To me, naravno, jako veseli. Nisam ni trenutka dvojio da se radi o dva kvalitetna igrača, bilo je samo pitanje vremena kada će uhvatiti svoju natjecateljsku formu. Razloga je bilo dosta što je nisu uhvatili odmah u startu sezone: novi klubovi i novi treneri, a i ozljede su ih poremetile. Ono što nam najviše treba i što bih najviše poželio, to je zdravlje našim igračima, a motiva im nikad nije nedostajalo. S te strane sigurno nećemo imati problema“, zaključio je Čačić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider