Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Moramo biti ponosni"

Čačić o Meksiku: Otkrio računa li u budućnosti na heroje šokantne pobjede

Ante Čačić prokomentirao je nastup hrvatske reprezentacije u Los Angelesu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija vratila se iz Los Angelesa gdje je ''reprezentacija HNL-a'' iznenađujuće slavila s 2:1 protiv Meksika koji je imao veliku podršku svojih navijača. Svoja razmišljanja o utakmici ponudio je na zagrebačkom aerodromu i izbornik Ante Čačić.

''Ja sam kao izbornik imao čast prvi put povesti reprezentaciju na američki kontinent. Zahvaljujem igračima koji su dobili priliku i ovo sigurno neće nikad zaboraviti. Ako ćemo gledati u povijest, ne sjećam se kada je hrvatska reprezentacija igrala pred više ljudi. Naši igrači su pokazali da imaju talenta i strast igranja za domovinu i zaista moramo biti beskrajno ponosni na to,'' rekao je Čačić

Nakon dobre predstave protiv Meksika, nameće se pitanje hoće li izbornik u budućnosti razmisliti o ovim igračima u prvom sastavu reprezentacije.

''Svaka utakmica da određene odgovore, mi smo imali 10 debitanata od kojih je devet nastupilo, imali smo šest igrača koji su već participirali u reprezentaciji i četiri koja će se priključiti za sljedeću akciju s Islandom. Igrali smo s jakim protivnikom u ambijentu na koji igrači nisu navikli, ali su odigrali bez respekta razmišljajući kako se podrediti kolektivu i to se na kraju vratilo dobrim rezultatom. Pokazali su mladi igrači da se na njih u bliskoj budućnosti može i mora računati, nadam se da će nastaviti predano raditi u svojim klubovima i da će doći u situaciju dati obol hrvatskoj reprezentaciji,'' rekao je.

"Ovo treba prakticirati u budučnosti"

Sličan sastav reprezentacije dobrim se pokazao i u Kini, a izbornik je dao odgovor na pitanje hoćemo li u budućnosti opet gledati reprezentaciju sastavljeno uglavnom od igrača iz domaće lige, a pogotovo u utakmicama mimo termina Fife.

''Spočitavalo nam se da igramo s Moldavijom i San Marinom i bildamo statistiku. Onda smo se okuražili i otišli igrati u Kinu protiv Čilea koji je imao daleko više vremena za pripremu. Opet su dobili priliku igrači iz prvenstva i pokazali da su s pravom bili tamo. I ova utakmica je pokazala da to zaista ima svrhu i da se to treba prakticirati u budućnosti. ''

Izbornik je rekao i da se okreće novom izazovu – kvalifikacijskoj utakmici na Islandu.

''Od sutra se okrećemo novom izazovu, očekujem da će igrači koji su još u natjecateljskom pogonu doći zdravi. Učinit ćemo sve da taj tjedan dobro iskoristimo i pripremimo se za izrazito važnu utakmicu. Kvalifikacije su na pola puta, o domaćinu Islandu je suvišno trošiti riječi, to je reprezentacija s kontinuitetom koja je dobro igrala u kvalifikacijama i na Europskom prvenstvu, a sad imaju jedini poraz od nas. To je utakmica u kojoj možemo puno toga riješiti,'' rekao je Čačić, a njegova ostala razmišljanja pogledajte u videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider