Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zvijezda PSG-a poludjela

U klubu suspendiran, iz reprezentacije protjeran: "Jesam li s 32 godine prestar?!"

Argentina u prve dvije utakmice kvalifikacija igra protiv Ekvadora 8. listopada na La Bomboneri, a zatim 13. listopada protiv Bolivije u La Pazu na 3600 m visine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veznjak PSG-a Argentinac Angel Di Maria ne može shvatiti zašto nije pozvan u reprezentaciju za sljedeće dvije južnoameričke kvalifikacijske utakmice za SP 2022.

"Nisu mi nikad objasnili zašto me ne zovu", izjavio je De Maria u srijedu za argentinski Radio Continental.

"Jesam li sa 32 godine prestar?" pita se Di Maria.

"Mogu biti uz bok Neymaru i Mbappeu"

"Međutim, dokazujem na svakoj utakmici i svaki vikend da to nije tako. Trčim jednako, pokazujem određenu razinu da mogu biti uz bok Neymaru i Mbappeu", ocjenjuje argentinski nogometaš koji je s reprezentacijom nastupio na tri posljednja svjetska prvenstva nakon što je Argentina osvojila zlato na Olimpijskim igrama 2008.

"Obožavam biti dio argentinske reprezentacije i želim svom svojom dušom ponovno nositi dres Argentine. Dat ću sto posto za to", istaknuo je Di Maria.

Argentina u prve dvije utakmice kvalifikacija igra protiv Ekvadora 8. listopada na La Bomboneri, a zatim 13. listopada protiv Bolivije u La Pazu na 3600 m visine.

Čeka ga duga pauza

Di Maria će sad pauzirati dosta dugo jer osim što nije pozvan u reprezentaciju, dobio je i zabranu nastupa na četiri utakmice zbog sudjelovanja u incidentu pred kraj utakmice njegova kluba i Olympique Marseillea, objavila je u srijedu Ligue 1.

Di Maria je izbjegao bilo kakvu sankciju na terenu u dvoboju u kojem su isključena čak petorica igrača Neymar, Leandro Paredes i Layvin Kurzawa na strani PSG-a, a Dario Benedetto i Jordan Amavi iz Marseillea. No protiv Argentinca je pokrenut stegovni postupak nakon što je trener Olimpiquea Andre Villas Boas izjavio da je Di Maria pljunuo jednog od njegovih igrača.

U priopćenju Francuske lige nije navedeno zbog čega je argentinski reprezentatvac kažnjen. Suspenzija počinje vrijediti od utorka, tako da će Di Maria moći biti u sastavu na nedjeljnom gostovanju kod Reimsa, ali će propustiti utakmice protiv Angersa, Nimesa, Dijona i Nantesa.

Liga još uvijek razmatra sukob između Neymara i braniča Marseillea Alvara Gonzaleza, a odluku o mogućim sankcijama donijet će 30. rujna. Neymaru je inicijalno izrečena zabrana nastupa na dvije utakmice zbog udarca u Alvarov potiljak. Brazilac je nakon utakmice optužio Španjolca za rasističke uvrede, a branič Marseillea odbacio je Neymarove optužbe.

Pogledajte cijelu emisiju Lucky Punch

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider