Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NOVA ERA SPURSA

Tottenhamov trener i pridošlica uzeli prve mjesečne nagrade u Premier ligi

Sjajne partije Tottenhama u početku sezone nisu promakle nikome pa tako ni onima zaduženim za dodjeljivanje mjesečnih premierligaških nagrada.

Son Heung Min i James Maddison (Foto: Afp)

Ako se po jutro dan poznaje, momčad Tottenhama mogla bi biti ovosezonski premierligaški hit i to nakon što je rijetko tko mogao pretpostaviti kako će momčad izgledati nakon što na njenu klupu sjedne Ange Postecoglou.

Ludo ofenzivni nogomet zasad daje ploda

Australski stručnjak poznat je kao trener koji gaji izuzetno ofenzivan način igre pa su mnogi sumnjali da tako nešto može imati efekta u Premier ligi, odnosno da bi Spursi mogli primati previše golova, a ne zabijati dovoljno da to pokriju.

Zasad su primili četiri u jednako toliko utakmica, ali su s druge strane pogodili čak 11 puta te iz četiri susreta imaju deset bodova. Bez pobjede ostali su tek u prvom kolu, kad su protiv Brentforda u gostima odigrali 2:2. Nakon toga su savladali Manchester United kod kuće te Bournemouth u gostima, oba puta po 2:0, dok su na gostovanju kod Burnleya bili raspucani te slavili rezultatom 2:5.

Prvi mjesec na klupi i odmah nagrada

Sve je to rezultiralo dominacijom na prvoj dodjeli mjesečnih premierligaških nagrada, gdje je Postecoglou već u prvom mjesecu na klupi postao menadžerom mjeseca.

Što se tiče igrača mjeseca, ta je nagrada otišla u ruke Jamesa Maddisona, ovosezonskog velikog pojačanja Spursa. Ovo mu je druga takva nagrada, nakon što ju je dobio u rujnu 2020. godine.

26-godišnji ofenzivni veznjak u četiri je susreta upisao po dva pogotka i asistenciju, no pogodak sa susreta protiv Burnleya mu se ipak treba računati pod mjesec rujan.

Spursima sad slijedi domaći susret protiv Sheffielda, a onda dva susreta gdje će se vidjeti koliko zapravo vrijede, gostovanje na Emiratesu kod Arsenala te domaći susret protiv Liverpoola.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider