Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ukradeni transparenti

Bivši trener Porta i Chelsea komentirao Torcidinu krađu: "Zašto je Porto šutio o tome?

Andre Villas Boas, koji je kandidat za novog predsjednika Porta, revoltiran je potezom Hajdukovih navijača.

Torcida (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)

Nogometaše Hajduka porazila je Lokomotiva u prošlom kolu Supersport HNL-a, a Torcida je usred prvog dijela zapalila dva transparenta. Riječ je o "krpama" navijača Porta, velikim rivalima Torcidina bratskog kluba Benfice.

"Pozdrav vulkanizerima", pisalo je na manjem transparentu iznad zapaljenog velikog.

Dominik Prpić Dva Hajdukova talenta prikazuju dobre igre, ali ne dobivaju često priliku. Zašto? divider

Ukradeni transparent u navijačkim krugovima smatra se najvećim poniženjem, a nagađa se kako su spomenuti transparenti oteti na nedavnom derbiju u Portu, koji su pratili u društvu navijača Benfice.

U Portu su Torcidinu akciju nazvani krađom jer su izneseni iz klupskog muzeja.

"Vijesti o nestanku transparenata Colectiva i Super Dragõesa, doniranih prilikom otvaranja klupskog muzeja 2013. godine, možemo samo svrstati u sramotne. Ovaj čin demonstrira karakter počinitelja zločina. Bez imena i bez časti! Također, ostavljamo i opomenu za djelovanje kluba u ovom procesu, posebice ravnatelja muzeja i osiguranja našeg kluba", objavila je Portova navijačka skupina Colectivo Ultras 95.

Sadegh Moharrami i Emir Sahiti Za koga će Riječani navijati u derbiju Hajduk - Dinamo uoči Uskrsa? divider

Cijeli slučaj komentirao je Andre Villas Boas, bivši trener Porta, Tottenhama i Chelseaja, koji je danas kandidat za predsjednika Porta.

"Porto svojom odlukom nije obavijestio svoje članove kada su transparenti ukradeni. Razlozi zbog kojih su to učinili nepoznati su, ali to je u skladu s nizom radnji koje uprava poduzima i nastavlja ne obavještavati partnere. Članovi nisu bili obaviješteni, predstavnici navijača nisu bili obaviješteni, a u navijačkom pokretu krađa transparenta je svetinja. Mora se utvrditi odgovornost. Kako ćemo onda imati transparentno i sigurno glasanje 27. travnja ako sigurnost u muzeju nije zajamčena?"

Porto je dodao kako je policija u posjedu snimki spornog događaja te da radi na tom slučaju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider