Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mnogi se javili

Ancelotti (opet) stao u obranu Guardiole

Pep Guardiola ovih je dana tema brojnih nogometnih rasprava.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Par pomalo čudnih i nervoznih izjava Pepa Guardiole potegnula su pitanja o njegovom ostanku u Manchester Cityju. Iako je sam rekao kako će na klupi kluba iz Manchestera ostati ''još tri godine, a možda više'', mnogi ga ne vide još dugo na Otoku.

Stvorio se dojam kako njegov nogomet ne prolazi u Premierligi, a neki poput Fabija Capella smatraju kako se on kroz nekoliko godina želi vratiti u Barcelonu i to ne kao trener već predsjednik kluba. Kao da svi imaju nešto za reći o katalonskom treneru što samo govori da je nezaobilazna tema današnjeg nogometa.

No sam Guardiola kaže kako nije nikakav mađioničar te kako je u Englesku između ostalog stigao i da bi učio. Nema najskuplju ili najbolju momčad lige i trenutno jaše u organiziranoj peteročlanoj potjeri za Antonijom Conteom. City je na ljestvici četvrti s istim brojem bodova kao i treći Tottenham, dok su iza njih Arsenal i Manchester United.

Zanimljivo je kako su neki smatrali da će se Guardiola ''prošetati'' kroz prvenstvo, a sada mnogi o njih misle kako nije dovoljno dobar trener. Zvuči prilično nelogično i nesuvislo.

Njegov nasljednik u Bayernu se također javio odnosno medije sigurno zanima njegovo mišljenje o prethodniku mu na klupi Bavaraca. Carlo Ancelotti u nekoliko je navrata naglasio kako mu je Pep ostavio jako dobru i uigranu momčad. On će je prilagoditi sebi, ali nema posao slaganja nove momčadi.

''Kada u nogometu stvari idu sjajno svi hvale igrače, a kada krenu loše onda se krivi trener'', poručio je Ancelotti s priprema Bayerna u Dohi.

''Kada trener stigne u novu ligu treba mu vrijeme za prilagodbu. Nije to lako. Siguran sam kako će Guardiola u Cityju napraviti sjajan posao , baš kao što je to radio s Bayernom, no za to treba vremena'', kaže Talijan koji je imao i nešto slabiji start s Bayernom.

Conte je novih imena u Premierligi vjerojatno najbrže našao dobitnu formulu. Vidjet ćemo mogu li ga do kraja sezone uhvatiti Klopp, Guardiola, Pochettino, Wenger i Mourinho.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider