Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne treba ni albaniju otpisati

Španjolski napadač biranim riječima o Hrvatskoj: ''Imate taj natjecateljski gen, neće biti lako na Euru''

Alvaro Morata u razgovoru za Gazzettu najavio je nadolazeći Euro.

Alvaro Morata (Foto: Afp)

Napadač španjolske nogometne reprezentacije i Atletico Madrida, Alvaro Morata (31) kazao je u razgovoru za La Gazzetta dello Sport kako se nada da će Španjolska i Italija izboriti plasman u nokaut fazu Europskog prvenstva koje će se ovoga ljeta održati u Njemačkoj.

Podsjećamo, Španjolska i Italija će na Euru igrati u skupini B zajedno s reprezentacijama Hrvatske i Albanije.

"Nadam se da će se Italija i Španjolska kvalificirati, međutim želio bi nešto dodati, tko god se kvalificira iz naše skupine, on će daleko dogurati," kazao je 31-godišnji španjolskli napadač.

Morata se osvrnuo i na Hrvatsku i na Albaniju.

Respektira Vatrene

"Hrvatska ima ogroman natjecateljski gen. Završili su na drugom i trećem mjestu na posljednja dva izdanja Svjetskog prvenstva. Prošle godine smo ih pobijedili nakon jedanaesteraca u finalu Lige nacija. Albanija je bila spektakularna u kvalifikacijskoj skupini. Problem je što ne smijemo pogriješiti. Ako malo padnete, odmah ste pod pritiskom," dodao je.

Josip Brekalo i Ivan Perišić Stručnjak o Perišićevoj ozljedi: ''Medicinska struka je jasna – 16 do 24 mjeseca treba do potpunog povratka'' divider

Morata ima čvrstu vezu s Italijom, ne samo zato što je četiri godine igrao za Juventus , već i zato što je njegova supruga Alice Campello iz Venecije. Govoreći o Italiji i Serie A, Morata je potvrdio da se mogao vratiti na Apenine prošlog ljeta, nakon što je dobio pozive od četiri najbolja kluba u ligi. Međutim, nakon razgovora s Diegom Simeoneom, odlučio je ostati u Atletico Madridu.

"Bilo je ugovornih poteškoća s talijanskim klubovima, ali razgovor sa Simeoneom je sve promijenio," kazao je.

Želja mu je nastupiti na Olimpijskim igrama

Otkrio je i kako ima jednu veliku želju, a to je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Kylian Mbappe Fabrizio Romano otkrio koliko će Mbappe zarađivati u Realu divider

"Za mene je ovo posljednja prilika sudjelovati na OI i bio bi jako sretan kada bi to uspio. Međutim, konačna odluka je na klubu. Ovisi i o tome kako će proći ova sezone, ako dođemo do finala Lige prvaka, onda je tu i Europsko prvenstvo, a ako uračunamo i OI, to će trajati dugo i riskiramo da to platimo sljedeće godine," poručio je Morata koji je ove sezone u 40 nastupa za Atletico Madrid zabio 20 golova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider