Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NOVA DESETKA

Tudorov legendarni nogometaš otkrio ludi razlog zašto je prvi put u karijeri promijenio broj na dresu

Čileanska nogometna legenda svoju nadaleko poznatu sedmicu na dresu odlučila je zamijeniti brojem deset.

Alexis Sanchez (Foto: Afp)

Iako je u prosincu napunio 34 godine, Alexis Sanchez ove sezone u Olympique Marseilleu pod vodstvom Igora Tudora proživljava neku novu mladost.

Čileanska nogometna legenda u 34 utakmice postigla je 16 pogodaka i jedan je od Tudorovih najpouzdanijih prvotimaca, a još uvijek nastupa i za reprezentaciju.

Završila je era sedmice

Ipak, u današnjoj pobjedi 3:2 protiv Paragvaja, u prijateljskom susretu u kojem je ušao s klupe i postigao pogodak, Sanchez je prezentirao jednu novinu. Umjesto svoje nezaobilazne sedmice na dresu je ponio broj 10.

Nakon utakmice dao je vrlo zanimljiv razlog zbog kojeg je to napravio.

"Moja era kao sedmice već je srušila sve rekorde. Najbolji strijelac, najbolji asistent. Sve sam ih srušio. Dao sam sedmicu drugom igraču da bih započeo novu eru, a u njoj ću nositi broj 10", rekao je Alexis.

Mnogi će reći kako je 34 ipak prestaro da se započne nova era, no gledajući kako igra ove sezone u Marseilleu, rekli bismo da njegova karijera još nekoliko sezona može egzistirati na ovoj razini.

Rekorder Čilea u sve tri kategorije

Sanchez dijeli prvo mjesto igrača s najviše nastupa u povijesti reprezentacije Čilea s Garyjem Medelom. Obojica imaju 153, ali su isto tako obojica još uvijek aktivna. Medel je za razliku od Sancheza u  tom susretu bio u početnoj postavi.

Što se tiče pogodaka, Sanchez ih ima 51, 11 više od prvog pratitelja, također još uvijek aktivnog Eduarda Vargasa. Također je i najbolji asistent.

S Čileom je osvojio dvije Copa Americe.

U svojoj također velikoj klupskoj karijeri Sanchez je najpoznatiji po nastupima za Udinese, Barcelonu, Arsenal, Manchester United i Inter, a najviše je pružao u redovima londonskih Topnika. Za Arsenal je odigrao 166 utakmica te postigao 80 pogodaka i upisao 45 asistencija.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider