Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
sjajan posao

Svi su pisali da je blizu Reala, ali Borussia je predstavila ''novog Ibru''

Borussia je i ove zime nastavila s dobrim kupovinama, a posljednja se zove Alexander Isak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alexander Isak debitirao je prije godinu dana za AIK iz Solne sa samo 16 godina. Rođeni Šveđanin čiji su roditelji na sjever Europe stigli iz Eritreje ubrzo je dobio nadimak ''novi Ibra'' kojeg tek treba opravdati. Ali da u 190 cm visokom napadaču rođenom 1999. ''ima nešto'' potvrdili su klubovi diljem Europe koji su ga željeli dovesti već ove zime.

Pisali smo još prije dva mjeseca kako žele europski bogataši, a da mu je najbliže Madrid. Još ga se prošli tjedan povezivalo s Realom, ali na kraju ga je dovela Borussia Dortmund za 10 milijuna eura. Navodno je već bio viđen na Santiago Bernabeu pa se mnogi pitaju kako ga je to njegov menadžer Vlada Lemić spakirao u Dortmund.

Vjerojatno su svi zaključili kako bi bilo loše da im se dogodi novi Odegaard koji danas igra na posudbi u Heerenveenu, a s druge strane Borussia slaže momčad za budućnost.

''Alexander Isak je veliki talent. Željeli su ga top klubovi i presretni smo što je odabrao Bourssiju'', rekao je sportski direktor žuto-crnih Michael Zorc.

Trener Tuchel je dobio novi kotačić za stroj koji bi ako ne bude prodaja godinama trebao konkurirati bogatom Bayernu. Američki Hrvat Christian Pulisic (18), Ousmane Dembélé (19), Julian Weigl (21), Emre Mor (19) i Raphaël Guerreiro (23) već su u vatri i Isak bi uskoro mogao dobiti priliku u prvoj momčadi, onakvu kakvu u Madridu vjerojatno godinama ne bi imao.

Isak je prošle godine zabio 10 prvenstvenih pogodaka za AIK u 24 nastupa te je protiv Slovačke početkom ove godine postao najmlađi strijelac u povijesti švedske reprezentacije.

''On piše novu povijest švedskog nogometa i nisam iznenađen. Miran je i nevjerojatno stabilan'', rekao je nedavno švedski izbornik Janne Andersson o još jednom Šveđaninu čiji su roditelji stigli u tu zemlju trbuhom za kruhom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider