Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispisali povijest

Al Hilal prvi finalist Svjetskog klupskog prvenstva, izbacili su slavni brazilski klub

Al Hilal sada čeka pobjednika dvoboja između Real Madrida i Al Ahlyja.

Al Hilal (Foto: Afp)

Al Hilal je prvi finalist Svjetskog klupskog prvenstva. U polufinalnom ogledu svladali su brazilski Flamengo s 3:2 i tako su postaliprvi saudijski klub u povijesti u finale, gdje čekaju boljega iz dvoboja Real Madrida i Al Ahlyja.

Već na poluvremenu nogometaši saudijske momčadi imali su prednost od dva pogotka. Prvi su zabili u 4. minuti dvoboja preko Al Dawsarija koji je bio precizan s bijele točke, a isti igrač u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena podebljava prednost svoje momčadi, ponovno, s bijele točke.

Zbog igranja rukom drugi žuti je zaradio Gerson u redovima brazilske momčadi.

Stipe Sladoljev Treća struja u borbi za Dinamo: Predvode ih legende, a već su odbili ponudu uprave divider

Do kraja susreta vidjeli smo još dva pogotka, po jedan u svakoj mreži. Za 3:1 zabio je Vietto na asistenciju dvostrukog strijelca Al Dawsarija, a dašak nade Brazilcima donio je Pedro pogotkom u prvoj minuti sudačke nadoknade. Bio je to njegov drugi pogodak na susretu, ali rezultat se više nije mijenjao u marokanskom Tangeru. 

Al Hilal vodi Argentinac Diaz, a uz Vietta, još u sastavu imaju i Brazilca Micheala,Nigerijca Ighaloa, Peruanca Carilla, Malijca Maregu i Kolumbijca Cuellara.

Flamengo je postao tek šesti pobjednik Copa Libertadores koji je poražen u polufinalu. U dosadašnjim izdanjima FIFA klupskog SP-a slavili su samo klubovi iz Europe i Južne Amerike.

Madridski Real utakmicu za plasman u finale Svjetskog klupskog prvenstva igra ove srijede od 20 sati. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider