Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrao na desnom beku

Ajax nakon europskog posrtaja upisao tri boda: Trener Kopljanika presretan zbog Šutala

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Šutalo ušao je na poluvremenu za Ajax.

Josip Šutalo (Foto: Afp)

Nogometaši Ajaxa nastavili su s pobjedama u domaćoj Eredivisie, u 14. kolu svladali su NEC u Nijmegenu s minimalnih 1:0.

Nastavio je time Ajax popravljati dojam u domaćim okvirima. U posljednjih pet utakmica ima četiri pobjede i jedan remi te se trenutačno nalazi na osmom mjestu ljestvice.

Teško je Ajax došao ove nedjelje do bodova. Poveo je u 57. minuti kada je za 1:0 zabio Islanđanin Kristian Hlynsson. Neizvjesnost je trajala sve do 88. minute kada je Borges bio strijelac za 2:0. NEC je stigao zabiti počasni pogodak, Tavsan je bio strijelac u 90. minuti, ali gostujuća pobjeda nije bila ugrožena.

Šutalo igrao na desnom beku

Hrvatski reprezentativac Josip Šutalo za Ajax je zaigrao od 46. minute, dok su tijekom cijelog susreta Borna Sosa i Jakov Medić ostali na klupi za pričuve kluba iz Amsterdama.

"Šutalo je osvojio puno duela, sjajno je što se vratio", kazao je trener Ajaxa nakon nove ligaške pobjede koja je stigla samo tri dana nakon poraza od Marseillea i ispadanja iz Europske lige.

Hajdukovci pred navijačima Hajduk završio među pet najboljih momčadi Europe: Evo o čemu se radi divider

Inače Šutalo je utakmicu odigrao na poziciji desnog beka, a prema SofaScoreu je dobio ocjenu 7,4. Ovo je bila prva utakmica za Vatrenog u dresu Ajaxa nakon reprezentativne pauze.

Ranije je u derbiju 14. kola PSV Eindhoven slavio kod Feyenoorda 2:1 i došao do maksimalnih četrnaest pobjeda. Neumoljivi PSV je do pobjede u Rotterdamu došao u drugom dijelu golovima Ismaela Saibarija (65) i Oliviera Boscaglije (68), da bi domaćin tek smanjio preko Santiaga Gimeneza (82).

Hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec igrao je za aktualnog prvaka Feyenoord do 54. minute. PSV vodi na ljestvici s 42 boda, a Feyenoord je drugi s deset bodova manje.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider