Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
kakva imena

Zvijezde koje su izgubile sjaj: Je li vrijeme za odlazak?

Kakav samo niz velikih nogometnih imena trenutno ne uživa povjerenje svojih aktualnih trenera...

Zakoračili smo u drugu polovicu nogometne sezone u kojoj mnoge velike zvijezde proživljavaju jedne od najtežih trenutke svoje karijere. Ima tu i mlađih zvijezda koje tek dolaze, ali trenutno ne uspjevaju izboriti mjesto u početnom sastavu ili često budu dio rotacije.

Kun Agüero možda je i najzvučnije ime od svih. Treba naglasiti da se to odnosi na tek posljednje dvije utakmice u kojima ga je istisnuo mladi Brazilac Gabriel Jesus, no argentinski napadač ne uživa puno povjerenje Pepa Guardiole od početka sezone. Nekoliko puta je Agüero završio na klupi kao pričuva, a katalonski trener je u susret krenuo s lažnom devetom.

Prošle je sezone Argentinac bio strah i trepet suparničkih obrana, no ove je u 24 utakmice u prvenstvu zabio "samo" 11 golova.

Isco je ove sezone upisao solidnih 15 nastupa, međutim samo je u dva navrata odigrao svih 90 minuta u dresu madridskog Reala. Uglavnom ga Zinedine Zidane uvodi kasno ili vadi vrlo rano iz igre. Već se spominjao njegov odlazak iz Madrida, a jedan od klubova koji se spominju je Barcelona.

James Rodriguez je još jedan igrač Reala koji nije zadovoljan svojim statusom kod Zidanea. Upisao je svega devet nastupa od čega je čak pet puta ulazio u igru s klupe. Mnogi su zainteresirani za usluge ovog 25-godišnjeg Kolumbijca, naročito Bayern, no francuski stručnjak na klupi Reala ne želi ga se tek tako odreći.

Treći nezadovoljni igrač Reala je Alvaro Morata koji gotovo svaku utakmicu započinje na klupi za pričuve. Karim Benzema ima prednost kod svog sunarodnjaka Zidanea, a to Morati koji je zabio pogodak više od Francuza jako smeta.

Anthony Martial je u Manchester United stigao kao novi Thierry Henry, međutim njegov status kod Josea Mourinha nije blistav. Upisao je 13 nastupa, no samo je jednu utakmicu odigrao od prve do posljednje minute.

Bili su mu predviđali veliku budućnost, no Javier Pastore nema mjesto u planovima Unai Emeryja u PSG-u. On je ove sezone upisao svega pet nastupa, a zlobnici će reći da je pretplaćen za mjesto u prvom redu uz travnjak.

Mladi Portugalac Renato Sanchez također nije stalni član udarne momčadi bavarskog diva Bayerna, no tu treba uzeti u obzir da mu je tek 19 godina. Njegove najbolje godine tek dolaze i to što ga Carlo Ancelotti ostavlja na klupi ili rano vadi van iz igre ne mora ništa značiti za njegovu budućnost.

Legenda engleskog nogometa i Manchester Uniteda Wayne Rooney definitivno je izgubio mjesto kod Mourinha. Uglavnom ulazi u igru s klupe ili započinje susret u utakmicama kupa. U svakom slučaju status za najboljeg klupskog strijelca u povijesti Crvenih vragova nije ni najmanje zadovoljavajući.

Dolaskom Juliana Draxlera Argentinac Angel Di Maria preselio je na klupu za pričuve u redovima PSG-a. Nakon neuspjele avanture u Manchester Unitedu Di Maria je na pragu iste sudbine i u PSG-u. U najvećem derbiju lige protiv Monaca Argentinac je u igru ušao tek u 60. minuti susreta.

To su samo neka od velikih imena koja više griju klupu i služe kao igrači u rotaciji, odnosno nisu više glavne "igle" kluba o kojima najviše ovisi rezultat momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider