Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVE SU IMALI

Agonija u Zenici: Naši susjedi bili su u sedmom nebu pa pali u završnici utakmice

Iako su do 85. minute imali vodstvo vrijedno finala kvalifikacija, nogometaši Bosne i Hercegovine pali su u doslovno u dva napada i njihovo drugo veliko natjecanje i dalje će ostati samo san.

Edin Džeko i Vitali Mikolenko (Foto: Guliver Images)

Nogometaši Ukrajine savladali su Bosnu i Hercegovinu u Zenici rezultatom 1:2 te su izborili finale kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Oni će u utorak biti domaćini Islandu u poljskom Wroclawu, dok Bosna i Hercegovina peti put iz pet pokušaja ispada u dodatnim kvalifikacijama te Svjetsko prvenstvo u Brazilu i dalje ostaje njihovo jedino veliko natjecanje.

Teško gledljiva utakmica, ali dobra za BiH

A sve su naši susjedi imali u svojim rukama, vodili su do 85. minute, a onda se doslovno raspali te dozvolili gostima da dvaput u kratkom roku poentiraju.

Bila je to vrlo tvrda utakmica gdje kroz cijelo prvo poluvrijeme praktički nije bilo prave prilike. Obje momčadi igrale su vrlo čvrsto, s ciljem da ne prime pogodak u prvom dijelu.

U drugom dijelu situacija se malo otvorili i domaći su poentirali. Loptu je po desnoj strani povukao Amar Dedić te opalio prema golu nakon ulaska u kazneni prostor. Lopta je putem dotaknula Matvienka te se pogodak piše kao njegov autogol.

Meč loptu imali su domaći u 80. minuti, kad je Demirović s lijeve strane izašao sam pred ukrajinski gol, ali je loše šutirao te je Lunin zaustavio udarac.

Ozljede braniča domaćih i dobar nos Rebrova

A onda su Ukrajinci okrenuli. Dijelom zbog ozljeda u redovima domaćina, koji su ostali bez Dedića i Ahmedhodžića, a dijelom zbog dobrog osjećaja Sergeja Rebrova, koji je uveo pravog igrača.

Taj je bio Roman Jaremčuk, koji je u 85. minuti pogodio nakon sjajnog ubačaja Konoplje, a njega je još boljom dugom loptom proigrao Mudrik.

Tri minute kasnije, Jaremčuk se pretvorio u asistenta. Sjajno je prošao po lijevoj strani i centrirao na peterac, gdje Dovbik sam skače i zakucava loptu u mrežu za veliko slavlje, ali i prekid svog posta. Napadač Girone do danas nije zabio gol točno dva mjeseca.

Domaći su do kraja susreta napali, no nije momčad Save Miloševića napravila niti jednu pravu priliku i sa posljednjim sudačkim zviždukom nastala je velika tuga na Bilinom Polju.

Sve najvažnije detalje s utakmice pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider