Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbio je veliki skandal

AEK proveo istragu i doživotnom zabranom kaznio navijače koji su držali transparent "Kosovo je Albanija"

AEK je ovog četvrtka u Europskoj ligi ugostio Ajax, a grčki navijači pritom su iskazali poruku koja je žestoko odjeknula u tamošnjoj javnosti.

Domagoj Vida (Foto: Afp)

Prije nekoliko dana izbio je veliki skandal zbog transparenta "Kosovo je Albanija" koji su podignuli navijači atenskog AEK-a na njihovoj utakmici Europske lige s Ajaxom.

Javnost u Srbiji bila je šokirana jer su smatrali Grke prijateljima svoje zemlje, dok je na Kosovu i u Albaniji takva poruka dočekana s oduševljenjem od onih s radikalnim stavovima koji sanjaju nekakvu Veliku Albaniju.

Grci su se odmah počeli ispričavati i najavili su da će djelovati. To što su obećali su i ispunili - AEK je proveo svoju internu istragu i identificirao dvojicu navijača kojima je izrekao doživotne zabrane dolaska na stadion.

"Osuđujemo ovaj transparent i ispričavamo se AEK-ovoj organizaciji zbog bilo kakvog uznemiravanja koje je mogao izazvati, pogotovo jer ga je napravio jedan od naših članova", stoji u službenoj objavi AEK-a.

Navijačka skupina Original 21 također se oglasila:

"Nedvosmisleno izjavljujemo da isticanje nacionalističkog transparenta u našem sektoru ne odražava pozicije i poglede grupe Original 21. Duboki povijesni korijeni naše grupe i naš nepokolebljivi stav protiv svih oblika fašizma to jasno pokazuju."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider