Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, kakva pogreška Reala

PSG kompletirao veliki posao: Interu odmah platili 60 milijuna eura, a mogli bi još 11

Inter je osvojio naslov prvaka Italije u prošloj sezoni, ali veliko je pitanje kako će izgledati u ovoj koja slijedi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inter i njegovi navijači nisu baš dugo uživali u osvojenom naslovu prvaka Italije. Nedugo nakon što je s Nerazzurrima pokorio Serie A i uzeo Scudetto, klub je napustio trener Antonio Conte.

Navodni razlog je neslaganje s Kinezima koji su vlasnici kluba. Oni su najavili rezanje troškova i da će shodno tome veći fokus ovo ljeto biti na prodajama igrača dok je Conte tražio pojačanja kako bi Inter bio što konkurentniji u Ligi prvaka.

Epilog je bio taj da je Conte podnio ostavku, postignut je sporazumni raskid ugovora, a Kinezi su nastavili prema zacrtanom planu. Tako je ovog utorka realiziran veliki transfer: Achraf Hakimi prodan je u PSG.

Sjajni Marokanac, koji podjednako dobro može igrati i desnog beka u formaciji s četvoricom igrača u posljednjoj liniji i kao desni bočni u 3-5-2, potpisao je s Parižanima ugovor do ljeta 2026. godine.

Što se odštete tiče, Talijani pišu kako je inicijalni iznos koji će PSG platiti Interu 60 milijuna eura. Još osam milijuna Inter može dobiti na temelju bonusa koji će biti lako ostvarivi (nastupi) te još tri koja će malo teže ići.

Katastrofalna procjena Reala

Hakimi je inače rođen u Madridu 4. studenog 1998. i već s osam godina stigao je u Real Madrid. U mlađim kategorijama Kraljevskog kluba, a naposljetku i u drugoj momčadi (Real Madrid Castilla) te u prvoj ekipi zadržao se sve do ljeta 2018. kada je otišao na posudbu u Borussiju Dortmund. Dvije sezone je u Dortmundu bio fenomenalan, Real ga je mogao zadržati, ali nije htio. Procijenili su da će radije uzeti 40 milijuna eura koliko im je prije godinu dana ponudio Inter.

Uzlaznu putanju svoje karijere Hakimi je nastavio i na Giuseppe Meazzi, a sada će se okušati i već u četvrtoj od liga petice, premda još nije navršio ni 23 godine…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider