Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svaka čast

30-godišnji trener čudotvorac ispisao povijest: Ovo je uspjela samo legenda Barcelone

Wil Still nastavlja raditi sjajan posao na klupi francuskog Reimsa.

William Still (Foto: Afp)

U susretu 27. kola francuske Ligue 1 Reims je na gostovanju pobijedio Monaco sa 1:0.

Momčad koju vodi 30-godišnji belgijski trener engleskog porijekla Will Still je produžila niz bez poraza na čak 19 kola. Pogodak odluke zabio je Folarin Balogun u 51. minuti.

Posljednji poraz u le Championnatu Reims je doživio 18. rujna 2022. godine izgubivi kod kuće upravo od Monaca sa 0:3. Nakon toga nanizao je 19 susreta bez poraza ostvarivši pritom devet pobjeda i deset remija.

Prva dva remija momčad je izborila pod vodstvom Španjolca Oscara Garcije, a nakon što je on 13. listopada prošle godine dobio otkaz, momčad je privremeno preuzeo njegov pomoćnik Still. Međutim, nakon niza od pet utakmica bez poraza, imenovan je menadžerom do kraja sezone.

Mladi trener ispisao povijest

Zanimljivo, 30-godišnji Still i dalje nema UEFA Pro licencu, koja je potrebna za vođenje klubova u najvišem rangu francuskog nogometa, pa Reims za svaku utakmicu mora plaćati kaznu od 25.000 eura.

Inače Still je postao tek drugi trener u ovom stoljeću, koji je uspio ostati neporažen u prvih 17 utakmica u pet najjačih liga Europe. Bolji je samo Tito Villanova koji nije upisao poraz u prvih 18 utakmica na klupi Barcelone.

Novom pobjedom Reims se probio na osmo mjesto sa 43 boda i sve je bliže plasmanu u neki od europskih kupova, dok je Monaco četvrti sa 51 bodom. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider