FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uživo na gol.hr

Još malo do velikog UFC spektakla: Tko su favoriti u borbi za naslov?

Ove nedjelje na rasporedu je UFC 213 spektakl na kojem ćemo vidjeti čak dvije borbe za naslov prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fantastična UFC priredba čeka nas u nedjelju od 4 sata ujutro na GOL.hr-u i u snimci kasnije navečer na Novoj TV. Na meniju je teškaški sudar Alistaira Overeema i Fabricia Werduma, u srednjoj kategoriji se obračunavaju Whittaker i Romero, a u bitci za pojas prvakinje u bantamu su Amanda Nunes i Valentina Ševčenko.

I jedan i drugi su brzo počišćeni u nevjerojatnom nizu najboljeg teškaša današnjice Stipe Miočića. Radi se od Fabriciju Werdumu i Alistairu Overeemu, a ovaj će dvojac u oktogon u Las Vegasu. I jedan i drugi su etablirana imena slobodne borbe i već dugi niz godina spadaju u sam vrh teške kategorije.

Čisti egal Werduma i Overeema

"Ovo je trilogija ova dva borca, 1-1 su do sada u skoru. Taktički napreduje svkakao Overeem, držat će distancu ali nemojmo zaboraviti duge ekstremitete Werduma i njegovu agresivnu stojku. Lako je moguće da triumfira i jedan i drugi 50:50", kaže stručni komentator Nove TV za MMA Zelg Galešić.

Stipe Miočić još ne zna protivnika za treću obranu naslova. Mnogi priželjkuju Caina Velasqueza, ali lako bi novu šansu mogao dobiti protiv nekog od ove dvojice.

"Cain Velasquez je marketinški sigurno najbolji potez UFC-a, ali ako se to ne ostvari onda bi nam ovaj meč mogao dati sljedećeg izazivača", smatra Zelg.

Srednja kategorija u UFC-u vrvi vrhunskim borcima. Dvojac Yoel Romero i Robert Whittaker bore se za upraženju titulu u srednjoj kategoriji, jer je Bisping uzeo pauzu zbog ozljede koljena.

Whittaker i Romero otvoreno, Ševčenko ima adut u rukavu

Whittaker je u posljednjoj borbi nokautirao velikana Ronalda Souzu, dok je Romero atraktivno završio Weidmana. Teško može bolja uvertira.

"Po meni Romero ovdje lagani favorit, ali nemojmo zaboraviti da ima problema s kondicijom i Whittaker sigurno može iznenaditi", kaže Galešić.

Za kraj smo ostavili dame. Šlag na tortu su Amanda Nunes, koja je već uzela mjeru posrnuloj princezi slobodne borbe Rondi Rousey, i drži pojas u bantam kategoriji. No rijetko tko ju je namučio kao Valentina Ševčenko. Ukrajinka je odlična udaračica i dobila je novu šansu.

"Svi govore da je Nunes velika favoritkinja, ali ako gledamo prvi meč Nunes je dobila prve dvije runde, no kada je Ševčenko pronašla ritam dobila je treću. Ovo je borba na pet rundi i mogla bi kasnije doći do pobjede", smatra stručni komentator Nove TV.

Glavni program UFC 213 programa možete UŽIVO gledati ove nedjelje od 4:00 na GOL.hr-u te nakon 23 sata na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider