FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
jako dobar, jako opasan

Stipe Miočić i teška kategorija ponovno dobili borca koji je spreman napasti pojas!

Curtis Blaydes vratio se u svoje prepoznatljivo izdanje na UFC-u 242 u Abu Dhabiju.

Galerija Curtis Blaydes (Foto: GOL.hr)

Američki teškaš Curtis Blaydes upisao je drugu uzastopnu pobjedu u pokušaju povratka u sami vrh kandidata za napad na naslov UFC prvaka. Blaydesa su mnogi prije manje od godine dana vidjeli kao idućeg izazivača za naslov prvaka, međutim munjeviti poraz od Francisa Ngannoua poremetili su mu planove.

Blaydes je 24. studenog prošle godine izgubio od kamerunskog Predatora za svega 45 sekundi i na taj način osjetno pao na ljestvici potencijalnih izazivača. Njegova iduća borba bio je okršaj protiv Justina Willisa, kojeg je pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi.

Khabib guši Poiriera (Foto: Screenshot) UFC 242: Khabib Nurmagomedov "ugušio" Poiriera i ujedinio pojaseve prvaka! divider

Pobjedom protiv Šamila Abdurakimova Amerikanac je definitivno istaknuo svoju kandidaturu za napad na naslov prvaka, iako nakon meča nije, kao što to mnogi borci znaju napraviti, prozvao Danu Whitea da mu pruži borbu za naslov prvaka.

"Koga god mi UFC želi namjeniti, smatra da je dobar, ja ću biti spreman."

Blaydes sigurno neće dobiti borbu za naslov prvaka odnosno okršaj protiv Stipe Miočića. Barem ne zasad. No potencijala da se bori za titulu definitivno ima.

Njegova udaračka tehnika u stojci je sjajna, a i u parteru je za jednog teškaša jako, jako dobar. Mnogi bi rekli kompletan borac koji se prošlog studenog neoprezno okliznuo, dovoljno da ispadne iz uskog kruga kandidata.

Poirier u suzama (Foto: GOL.hr) Poirier u suzama napustio oktogon, Khabib se prisjetio "seronje" McGregora divider

Prije tog poraza Blaydes je pokazao koliko je dobar u mečevima protiv Alekseja Olejnika, Marka Hunta i Alistaira Overeema. Osim Hunta, Amerikanac je nokautirao preostala dva suparnika. Od 11 pobjeda u karijeri čak osam je stiglo nokautom, te svega tri odlukom.

Još vjerojatno dvije pobjede dijele Blaydesa od pozicije da traži borbu za naslov prvaka. Nadamo se da će do tada Miočić i dalje biti prvak svijeta...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider