FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Poraz koji je sve promijenio

VIDEO Na današnji dan prije četiri godine Miočić je doživio najteži trenutak karijere

U ranim jutarnjim satima 8. srpnja 2018. godine, Daniel Cormier postao je UFC-ov prvak teške kategorije.

Stipe Miočić (Foto: Afp)

Nema nikakve sumnje da je Stipe Miočić najbolji i najuspješniji teškaš u povijesti UFC-a. Uostalom, brojke to najbolje potvrđuju. Nitko prije niti nakon njega nije tri puta za redom uspio obraniti titulu prvaka UFC-ove kraljevske kategorije.

Moglo je tu možda biti i četiri obrane, no Stipe je u jednom trenutku naletio na u tom trenutku boljeg i spremnijeg borca.

U početku je sve bilo bez "zle krvi"

Bio je to Daniel Cormier, čovjek koji je kao prvak poluteške kategorije došao preuzeti tešku. U sjajnim su odnosima bili Stipe i DC. Mjesec i pol dana iste su godine proveli zajedno snimajući The Ultimate Fighter. A onda su se posvetili pripremama za borbu koju smo mi svi s velikom strepnjom pratili u noći sa 7. na 8. srpnja 2018. godine.

Miočić nije loše krenuo u borbu. Dobro je pogađao Cormiera, koji se i dalje držao svoje taktike, uvjeren da će uspjeti u naumu. Zapravo, nekoliko tjedana ranije najavio je kako vidi svoju priliku pri izlazu iz klinča, budući da Miočić tada često ima spuštene ruke. 

Stipe kao da se na to nije obazirao i to ga je koštalo poraza te vjerojatno najteže večeri karijere. Samo pola minute prije kraja prve runde, Cormier ja napravio ono što je najavio.

Scene koje su se događale nakon toga, prije svega se tu misli na ulazak Brocka Lesnara u Octagon, zapravo su započele ono što prije borbe nije postojalo, veliki rivalitet Miočića i Cormiera koji je završio s još dvije borbe, u kojima je Miočić slavio te ipak potvrdio svoj status najvećeg teškaša.

No, ovako je u T-Mobile Areni tog jednog jutra sve započelo. Prisjetimo se!

Cijela borba Miočić - Cormier iz 2018.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider