FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
UISTINU JE KRALJ

VIDEO Kralj kickboxinga plesao na rubu poraza pa se vratio i osvojio Gloryjev teškaški turnir

Nekad princ, a danas kralj kickboxinga. Rico Verhoeven još jednom je potvrdio kako te nadimke nosi s apsolutnim pravom.

Rico Verhoeven (Foto: Profimedia)

Nizozemski majstor Rico Verhoeven uistinu je već cijelo desetljeće najbolji kickboksač svijeta, koji unatoč smjenama generacija, dolaskom novih boraca iz drugih organizacija te prilagodbom stilova samo da bi ga se pobijedilo, i dalje ostaje na tronu.

Anthony Joshua Joshua ipak nema ništa protiv Hrgovića, otkrio kad bi se njih dvojica mogli boriti divider

Jučer je imao dosad najteži zadatak taj tron zadržati, ali i to je uspio. Rico je osvojio Gloryjev Grand Prix turnir u kojem je nastupilo njihovih osam najboljih trenutno dostupnih teškaša.

Napokon borba protiv vlastitog nasljednika

U prvom kolu eliminirao je Sofiana Laidounija sudačkom odlukom nakon tri runde, a isto je to napravio i u polufinalu, protiv marokanskog gorostasa, Nabila Khachaba.

U finalu ga je čekao Levi Rigters, borac kojeg Nizozemci već dugo najavljuju kao njegovog nasljednika, 28-godišnjak koji je do jučer imao tek jedan poraz u karijeri te koji se s Ricom napokon susreo.

Sean O'Malley UFC 299: O'Malley dominantno obranio titulu, Poirier zaustavio veliku nadolazeću zvijezdu divider

Rigters je Ukua Jurjendala savladao prekidom u drugoj rundi, dok je finale izborio nakon tijesne sudačke odluke protiv Bahrama Rajabzadeha.

Kako je Rico uspio ostati u meču!?

Obojica već oštećeni od ranija dva meča, finalisti su uistinu dali sve od sebe, a Rico je od samog početka uspio držati prednost. No, umalo je Rigters šokirao svijet na samom početku druge runde.

Robelis Despaigne i Josh Parisian VIDEO Kubansko čudovište nokautom debitiralo u UFC-u: Teškaši spuštaju zastore, ovaj momak je ubojica! divider

Strašan je udarac pogodio, Rico je pao na pod, a onda se ustao i nije mogao normalno hodati, no uspio je doći do svog kuta. Tamo mu je odrađeno brojanje, tijekom kojeg se čudesno oporavio te do kraja borbe uspio tri puta poslati protivnika na pod te tako upisati pobjedu te slavlje na Grand Prixu, još jedno ogromno postignuće najboljeg kickboksača svijeta u posljednjih desetak godina.

Najbolje trenutke finala pogledajte OVDJE

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider