FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
BRAVO, SLAVONCI

Veočić i Pratljačič došli na jednu pobjedu od medalje na Europskom prvenstvu

Gabrijel Veočić i Luka Pratljačić pobjedama su izborili četvrtfinale Europskog prvenstva u boksu.

Gabrijel Veočić (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Sjajne vijesti dolaze iz Beograda gdje se upravo održava Europsko prvenstvo u boksu, na kojem smo danas dobili dva četvrtfinalista.

To su Brođanin Gabrijel Veočić u poluteškoj i Osječanin Luka Pratljačić u super teškoj kategoriji.

Veočić osvetio prošlogodišnji nokaut poraz

Naš već osigurani olimpijac za Pariz, 22-godišnji Veočić, borio se protiv Španjolca Gazimagomeda Jalidova Gafurova, čovjeka koji ga je nokautirao u četvrfinalu prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Nije to Gabrijela omelo, nego je zapravo bio još motiviraniji pa je prvu rundu uvjerljivo odradio u svoju korist. Odabrao je defenzivniju taktiku, no cilj svakako opravdava sredstvo.

U drugoj rundi je također bio dobar, ali trenutak neopreznosti doveo je do brojanja pa su tako suci presudili tu dionicu u korist njegovog protivnika.

Ipak, u trećoj je Gabrijel ponovno bio odličan, prezentirao sjajnu taktiku i tehniku te mu je to bilo dovoljno za pobjedu.

Gabrijel je sad u sjajnoj poziciji, jednu je pobjedu od medalja, a nju će pokušati ostvariti protiv Dmitrija Koschugija iz Moldavije.

Pratljačić sjajan protiv favorita, za medalju na Crnogorca

Njemu se među osam najboljih pridružio još jedan Slavonac. To je Luka Pratljačić u kraljevskoj kategoriji.

On je podijeljenom odlukom sudaca pobijedio trećeg nositelja, olimpijca Azerbajdžana Mahammeda Abdullayeva, prošle godine srebrnog na Europskim igrama u Krakovu.

Pratljačić je slavio u vrlo izjednačenom meču, gdje je presudila svježina u posljednjoj rundi te ga u meču gdje mu pobjeda donosi minimalno broncu čeka Dilan Prasović iz Crne Gore.

Objavljuje Croatian Boxing Federation - Hrvatski boksački savezSubota, 20. travnja 2024.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider