FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
mnogi su pokušavali, ali...

UFC svijet šokiran i podijeljen oko čudnog udarca koji lomi koljena: Mnogi ga žele zabraniti

Ovog vikenda borilački se svijet podijelio oko udarca kojeg smo vidjeli na UFC večeri u Las Vegasu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je prvotno trebao biti održan u Londonu i u europskom terminu, UFC Fight Night ovog se vikenda ipak održao u UFC-ovom kampu u Las Vegasu. U glavnoj je borbi Derek Brunson ugušio Darrena Tilla u srednjoj kategoriji i poslao ga vjerojatno u prosječnost.

Nova zvijezda iz Europe, Paddy Pimblett, pobjednički je debitirao tehničkim nokautom protiv Luigija Vendraminija, no borba o kojoj se najviše govori je ona u poluteškoj kategoriji između Khalila Rountreeja i Modestasa Bakauskasa.

Bio je to treći poraz u nizu za Litvanca i bio je uistinu grozan. Amerikanac je spriječio vlastiti treći poraz u nizu, a mnogi se pitaju je li vrijedilo. Što se dogodilo?

gol expired Soldić otkrio što je rekao legendi nakon što je poput Khabiba iskočio iz kaveza divider

U drugoj rundi Bakauskas je pri pokušaju prednjeg lijevog direkta dobio munjevitu kontru koju je, prema vlastitom priznanju, Rountree dugo pripremao. Svojom je desnom nogom doslovno zgazio protivnikovo koljeno, što je označilo kraj borbe.

Ovaj ''oblique kick'' je sasvim nov potez u oktogonu i vjeruje se da je to prvi ovakav udarac kojim je okončana neka borba. Mnogi su borci bili šokirani te su na društvenim mrežama tražili da se on zabrani.

''Proučavao sam taj udarac. To je nešto što sam htio izvesti kada dođem u priliku'', priznao je Rountree.

Nakon borbe otišao je posjetiti Litvanca.

''Nadam se kako će se brzo oporaviti. Meni je trebala ova pobjeda'', rekao je Amerikanac, a mnogi su se pitali ''pod koju cijenu''.

Bilo je mnogo komentara fanova UFC-a kako je Jon Jones dugi niz godina pokušavao ovim, za mnoge prljavim, udarcem dokrajčiti protivnike. Rountree je to uspio za manje od dvije runde.

No Bakauskas se ne slaže da bi ''oblique kick'' trebalo zabraniti.

''Dajte kredita mojem protivniku, udarac je bio dobar. Vjerojatno su mi potrgani ligamenti. Moj zadatak je tako nešto braniti, nisam uspio. Neka čovjek uživa u pobjedi'', napisao je Litvanac.

Sporni udarac pogledajte ovdje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider