FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
jedva čekamo

Spremne dvije mega borbe za UFC 218: Legenda u borbi za titulu!

Dvije glavne borbe večeri dogovorene su za UFC-ov 218 event u Detroitu početkom prosinca ove godine!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Objavljene su dvije glavne borbe za pretposljednji UFC spektakl najvišeg ranga u ovoj godini - UFC 218! UFC je dogovodio borbe Maxa Hollowaya i Frankieja Edgara u perolakoj kategoriji, odnosno Alistaira Overeema i Francisa Ngannoua u teškoj. To istovremeno znači da našeg prvaka Stipu Miočića nećemo gledati u 2017. godini...

Ngannou i Overeem borit će se za privilegiju ulaska u oktogon i borbe za pojas protiv UFC prvaka Miočića. Cain Velasquez je aut zbog ozljede i nekako sumnjamo da ćemo ga više ikada vidjeti u oktogonu, što znači da Miočić i dalje mora čekati na ime svog idućeg suparnika. Osim toga ni pregovori oko podjele novca i dalje nisu daleko otišli, pa je američki Hrvat i dalje "u svlačionici".

Max Holloway će svoju prvu obranu naslova prvaka u perolakoj kategoriji odraditi protiv bivšeg šampiona u lakoj kategoriji Frankieja Edgara. Dvoboj će se dogoditi na spomenutom UFC-u 218 u Detroitu 3. prosinca u Little Ceasars Areni.

Holloway je osvojio pojas pobjedivši Josea Alda u dvoboju za ujedinjenje titula na UFC-u 212 koji se dogodio u lipnju. Ranije je Holloway uzeo privremeni pojas zaustavivši Anthonyja Pettisa prošlog prosinca. 25-godišnjak trenutačno ima 18-3 u profesionalnoj karijeri, uz nevjerojatan niz od 11 uzastopnih pobjeda. Posljednji koji mu uspio stati na kraj bio Conor McGregor još 2013. godine.

U međuvremenu, bivši UFC prvak u lakoj kategoriji i apsolutna legenda će pokušati osvojiti pojas i u nižoj diviziji do 66 kila. To će Edgaru biti treći napad na titulu u ovoj kategoriji u kojoj je od spuštanja kilaže sakupio 7-2. Oba poraza su stigla od Josea Alda u mečevima za pojas prvaka.

U posljednja dva dvoboja 35-godišnji Edgar je svladao Yaira Rodrigueza i Jeremyja Stephensa.

Posljednji UFC event na rasporedu je 30. prosinca, a za njega još uvijek nema ni naznaka koja bi ga borba/borbe mogle predvoditi. Šuška se o Conoru McGregoru i Nateu Diazu, odnosno Danielu Cormieru i Volkanu Oezdemiru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider