FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kakav završetak spektakla

Jon Jones oduševio MMA svijet: Spektakularnim potezom nokautirao Cormiera!

Najspektakularniji UFC-ov event godine je iza nas. UFC 214 donio je tri borbe za titulu i sve tri otišle su na stranu favoriziranih boraca.

Jon Jones vratio je titulu UFC prvaka u poluteškoj kategoriji, nakon što je na UFC 214 eventu u Anaheimu slavio protiv Daniela Cormiera. Jones je na spektakularan način sredinom treće runde high-kickom uzdrmao Cormiera, oborio ga na tlo i ground and pound udarcima dovršio posao!

Dvoboj dvojice najvećih rivala u novijoj UFC povijesti u potpunosti je opravdao očekivanja. Bio je to pravi, dinamičan dvoboj u kojem je jedan spektakularan potez odlučio pobjednika. Jones je jedan od najtalentiranijih boraca svih vremena i to je još jednom dokazao nakon svih silnim problema s alkoholom, drogom i zakonom. 

High-kick u stilu Mirka Filipovića poslao je Cormiera u neki drugi svijet, a ground and pound udarci u vjerojatnu mirovinu.

Woodley uvjerljivo obranio naslov

Druga borba za UFC naslov po važnosti bila je ona između prvaka u velteru Tyrona Woodleyja i Brazilca Demiana Maie, višestrukog svjetskog prvaka u jiu-jitsuu. Woodley je u jednom dosadnjikavom meču slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi po pet minuta.

Vrhunski borac u parteru Maia pokušao je 20 puta srušiti Woodleyja i odvesti borbu na tlo, međutim Amerikanac se svaki put uspješno obranio. Uz brojne udarce koje je nanio Brazilcu, obrana je isto tako bila ključan dio Woodleyjeve pobjede.

Publika je na kraju meča izviždala prvaka, baš kao što je to napravila i u meču protiv Stephena Thompsona. Kako i ne bi kada je ovo bila borba za naslov u kojoj je bačeno najmanje udaraca u meču za titulu.

U razgovoru s Joe Roganom Woodley se izlanuo i najavio studeni, UFC event u New Yorku, gdje će ponovno braniti titulu protiv Kanađanina Georgesa St-Pierrea.

Najopakija žena svijeta uzela UFC titulu

U prvoj borbi za naslov prvaka u perolakoj kategoriji djevojaka Cristiane Justino, poznatija kao Cris Cyborg, slavila je tehničkim nokautom u trećoj rundi protiv Tonye Evinger, novopridošle borkinje u UFC iz Invicta Fighting Championshipsa.

Chris Cyborg, vjerojatno najopakija borkinja na svijetu, dominirala je od početka do kraja borbe, koja je okončana tehničkim nokautom u trećoj rundi. Nitko nije očekivao da će Evinger izdržati toliko u oktagonu protiv superjake Cris Cyborg, pa je i odvlačenje borbe u treću rundu svojevrsni uspjeh za Amerikanku.

Cyborg je pobjedom osvojila UFC titulu u perolakoj kategoriji, novoj kategoriji koju je UFC uveo početkom ove godine. Bila je to borba za upraženjeno mjesto, nakon što je UFC oduzeo titulu Germaine de Randamie, jer se nije htjela boriti za titulu protiv Cyborg...

Oezdemir je čudo UFC-a

U prvoj borbi glavnog programa UFC 214 spektakla Švicarac turskog porijekla

Volkan Oezdemir šokirao je MMA svijet nokautiravši Jimija Manuwu za svega 42 sekunde

! Manuwa je u slučaju odustajanja Jona Jonesa ili Daniela Cormiera trebao uskočiti u meč za titulu u poluteškoj kategoriji, što dovoljno govori o tome kakvog je borca nokautirao najmlađi borac u glavnom programu - Oezdemir.

Švicarac je u klinču s nekoliko kratkih kroše udaraca uzdrmao Manuwu, a kada je Britanac krenuo unatrag nasrnuo je na njega, te ga još jednim lijevim krošeom bacio na tlo. Manuwa je djelovao izgubljeno pa je sudac morao uskočiti i prekinuti dvoboj.

Zbog brojnih završetaka u prvim rundama, Oezdemir je dobio nadimak "no time" (nemam vremena).

"Nemam vremena za gubiti. Želim pobjednika Jona Jonesa i Daniela Cormiera", poručio je Švicarac nakon meča.

Popis borbi glavnog programa:

Daniel Cormier - Jon Jones (poluteška)

Tyron Woodley pobijedio Demiana Maiu (jednoglasna odluka)

Chris Cyborg pobijedila Tonyu Evinger (tehnički nokaut)

Robbie Lawler pobijedio Donald Cerrone (jednoglasna odluka)

Volkan Oezdemir pobijedio Jimija Manuwu (nokaut, 1. runda)

 

Uvodne borbe:

Ricardo Lamas pobijedio Jason Knight (tehnički nokaut)

Aljamain Sterling pobijedio Renan Barao (jednoglasna odluka)

Brian Ortega pobijedio Renato Moicano (gušenje)

Calvin Kattar pobijedio Andre Fili (jednoglasna odluka)

Alexandra Albu pobijedila Kailin Curran (jednoglasna odluka)

Jarred Brooks pobijedio Eric Shelton (podijeljena odluka)

Drew Dober pobijedio Josh Burkman (nokaut)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider