FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
dvije borbe za pojas

UFC 213 je pred vratima: Što kažu kladionice? Tko su favoriti velikog spektakla?

Još nas samo jedan dan dijeli od velikog spektakla u Las Vegasu - UFC-a 213. Kladionice će nakon tog eventa ili zadovoljno trljati ruke ili plakat, a evo kako su ocijenile favorite ovog eventa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Las Vegasu nas čeka jedna od najzanimljivijih UFC priredbi ove godine - UFC 213. Iako je šlag večeri borba Amande Nunes i Valentine Ševčenko za titulu, borbe koje prethode damama obiluju svjetskim klasama i top borcima.

Glavni dio priredbe u Las Vegasu otvaraju Anthony Pettis i Jim Miller. Pettis je bivši prvak u lakoj kategoriji, koji je u svojoj karijeri pobjeđivao sjajne borce poput Lauzona, Hendersona ili Cerronea. No u posljednje vrijeme nije u najboljoj formi. Ipak kladionice mu daju prednost protiv UFC veterana Millera, koji je odličan parteraš. U postocima 70 - 30 za Pettisa.

Pobjednik Werdum - Overeema ide na Miočića

Idemo na teškaški dvoboj. Daniel Omielanczuk protiv Curtisa Blaydesa. 34 - godišnji Poljak trenutno ima u UFC-u 4 pobjede i 4 poraza, no još se nije okušao s nekim top imenom. Blaydes nije top ime, puno je neiskusniji, ali ima desetak kilograma više, dobar je hrvač i velika perspektiva. Prema kladionicama je Amerikanac veliki favorit.

Ono što i hrvatsku publiku posebno intrigira je dvoboj Fabricija Werduma i Alistaira Overeema. Stipe Miočić je pobijedio obojicu i obojica ovu borbu vide kao priliku da ponovno dobiju priliku za napad na Miočićevu titulu. Overeem je čak rekao medijima da su mu vlasnici UFC-a, u slučaju pobjede, obećali revanš s Miočićem. Obojica su legende slobodne borbe i već dugo u samom vrhu, a kladionice blagu prednost daju Nizozemcu.

Ševčenko sprema hladnu osvetu za Nunes

Srednja kategorija obiluje vrhunskim borcima. U taj elitni dio spadaju definitivno Romero i Whittaker. Romero je bivši svjetski prvak u hrvanju i srebrni s Olimpijskih igara, te u UFC-u ne zna za poraz - 8 pobjeda zaredom. U fenomenalnoj formi je i Novozelanđanin Whittaker, koji je spektakluarno nokautirao Souzu u posljednjem dvoboju. Ima 7 pobjeda zaredom i tu su kladionice na 50 - 50 u postocima.

I za kraj, bitka za pojas u ženskoj bantam kategoriji do 62 kilograma. Amanda Nunes protiv Valentine Ševčenko. Brazilka Nunes je nokautirala Rondu Rousey u posljednjem dvoboju, a prije nešto više od godinu dana na bodove je porazila baš svoju protivnicu Ševčenko. Bilo je 2-1 u rundama, no Ševčenko koja je vrsna kickboksačica vidi svoju šansu u kasnijim rundama. Naime, borbe za pojas su pet rundi po pet minuta. Kladionice su to također na 50-50.

Glavni program UFC 213 programa možete UŽIVO gledati ove nedjelje od 4:00 na GOL.hr-u, te nakon 23 sata na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider