FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
katastrofalna pogreška brazilca

Overeem slavio protiv Werduma i postao prvi Miočićev izazivač!

Najiščekivanija borba večeri na UFC 213 spektaklu bila je ona između Fabricija Werduma i Alistaira Overeema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemac Alistair Overeem ugrabio je čini se novu priliku da osvoji pojas koji mu nedostaje - pojas UFC prvaka! Overeem je slavio protiv Fabricija Werduma većinskom sudačkom odlukom, koja je u konačnici izazvala salvu zvižduka kod navijača.

Werdum je ostao šokiran nakon sudačke odluke, no sam si je kriv što nije dokrajčio Overeema u trećoj rundi, nakon što je izgubio uvodne dvije. Udarcem je spustio Nizozemca u nokdaun. Kada se Overeem podigao i dalje je bio uzdrman, no umjesto da ga dokrajči udarcima, Werdum ga je podigao u zrak i oborio na tlo.

Overeem se nekako uspio obraniti od udaraca na tlu, što mu je sigurno bilo lakše od borbe na nogama, jer je doslovno teturao. Werdum nije uspio "ground and pound" udarcima probiti gard nizozemskog borca, te je upisao drugi poraz u trećem međusobnom dvoboju.

Prve dvije runde bile su prilično siromašne, no obojica boraca bili su vrlo oprezni, znajući što pobjeda u ovom dvoboju donosi. Overeem je zadao nekoliko udaraca više u prvih 10 minuta borbe, što su suci u konačnici prepoznali i dodijelili obje runde nizozemskom borcu.

"Moj naporan rad ne prestaje dok ne osvojim pojas UFC prvaka. BOOM!", rekao je Overeem u pobjedničkom dvoboju nakon meča.

Prvi kandidat, prema željama UFC-a i navijača, za idućeg izazivača Stipe Miočića je i dalje Cain Velasquez, no nakon ove pobjede Overeem je službeno postao prvi izazivač prema ljestvici. Koga ćemo i kada vidjeti u oktogonu s američkim Hrvatom, vidjet ćemo u idućih nekoliko mjeseci.

Najbolje trenutke s UFC 213 spektakla pogledajte večeras na Novoj TV nakon 23 sata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider