FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
opasne cure

Savršena Poljakinja ili mlađa Brazilka: Bit će rata u kavezu

U ranojutarnjim satima nedjelje na rasporedu je UFC 211 event na kojem ćemo gledati čak dvije borbe za naslov prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sjeni vjerojatno najveće MMA borbe u 2017. godini između Stipe Miočića i Juniora dos Santosa, borit će se UFC-ova prvakinja iz Poljske Joanna Jedrzejczyk i izazivačica iz Brazila Jessica Andrade. Bit će to meč u slamka kategoriji, u koji poljska borkinja ulazi kao još uvijek neporažena u MMA svijetu.

Joanna je na savršenih 13-0 u MMA-u, te na 7-0 otkako je debitirala 2014. godine u UFC-u. Brazilka je dosada upisala 21 borbu, te je ostvarila 16 pobjeda i pet poraza.

Neporažena Joanna pred najvećim izazovom

Bit će to dvoboj dvije borkinje sličnih stilova, no svestranija je ipak izazivačica Andrade. Obje koriste Muay Thai kao bazu svojeg stila, Joanna uz to koristi dosta boksačkih tehnika, dok Andrade prakticira kickboxing i, što bi za Poljakinju trebao biti najveći problem, brazilski Jiu-Jitsu.

U dosadašnjoj karijeri obje su čak 31 posto svojih mečeva završavale nokautom, što je poprilično visoka brojka za borkinje u slamka kategoriji. Joanna je čak 62 posto svojih mečeva dobila odlukom sudaca (Andrade 19 posto), dok je Brazilka 44 posto svojih borbi dovršavala submissionom, a Poljakinja svega 8 posto. Upravo je to prilika za Andrade - borba na tlu.

Agresivne od prvog gonga

Prema službenoj statistici UFC-a, Joanna ima osjetno bolju obranu (69.41 posto) za razliku od Andrade (56.88 posto), te po minuti prima gotovo dvostruko manje udaraca od svoje suparnice (2.25 - 4.29).

Što se fizičkih predispozicija tiče Joanna je u prednosti. Viša je čak 11 centimetara (168 - 157) i ima devet centimetara duži raspon ruku (166 - 157). Kada su noge u pitanju, tu im je reach jednak.

Kladionice daju prednost 29-godišnjoj Poljakinji, u odnosu na četiri godine mlađu Brazilku. No to bi trebao biti vrlo zanimljiv i atraktivan meč, jer su obje borkinje vrlo aktivne u oktagonu. Andrade je za nijansu divljija, pa su možda malo veće šanse da na njezinoj glavi odsjedne poneka kontra.

Borba Joanne Jedrzejczyk i Jessice Andrade na rasporedu je odmah prije glavne borbe večeri, revanša između Stipe Miočića i Juniora dos Santosa.

Izravni prijenos borbi glavnog programa UFC 211 možete pratiti na GOl.hr-u u nedjelju od 4 ujutro, a snimku možete pogledati na Novoj TV u večernjem terminu od 23 sata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider