FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
mišljenja podijeljena

Očekivanja su bila previsoka: Woodley objasnio nježnu borbu

Iza nas je UFC 209 eventu u Las Vegasu gdje je Tyrone Woodley obranio naslov prvaka u velteru...

Prije manje od četiri mjeseca Tyrone Woodley i Stephen Thompson pružili su navijačima u Madison Square Gardenu (New York) jednu od najboljih borbi u 2016. godini. Borili su se za naslov u velteru, a suci su nakon 25 divljih minuta meč proglasili neriješenim. U nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu imali su novi zakazani dvoboj u Las Vegasu, no činilo se kao da su dvojica sasvim drugih boraca ušla u oktagon.

Prijateljski okršaj Woodleyja i Thompsona razljutio navijače

Nijedan od njih nije imao odlučnosti hrabrije krenuti u pokušaj dobivanja borbe nokautom. Zapravo, Woodley je pokušao u dva navrata (treća i peta runda), no oba se puta Thompson spretno izvukao. Osim te dvije situacije, otprilike 22 minute gledali smo cupkanje po oktagonu uz pokoji pokušaj udarca izvana.

Suci su u konačnici većinskom odlukom dali pobjedu Woodleyju, koji je time zadržao pojas prvaka.

"Mislio sam da ću ga dokrajčiti, ali na kraju sam pobijedio sudačkim glasovima. Ništa me nije iznenadilo u ovome meču. Stephen je zbog raspona ruku bio bliži mom licu nego ja njegovom, no svejedno sam u petoj rundi bio blizu završetka borbe. Nisam uspio, ali sam dovršio posao i obranio pojas", rekao je nakon dvoboja Woodley.

Publika u Las Vegasu nije bila zadovoljna viđenim u 25 minuta, pa je nerijetko zviždala obojici boraca zbog, kako su oni to vidjeli, neaktivnosti.

"Ovo je bio jedini način da mu se suprotstavim. Morao sam čekati priliku protiv tako opasnog borca. Mislio sam da sam učinio dovoljno za pobjedu, ali tako je kako je", rekao je Wonderboy Thompson nakon poraza.

Reakcije na društvenim mrežama nakon glavne borbe večeri bile su podijeljene. Neki su čestitali obojici boraca na dobroj predstavi, a drugi su ih žestoko kritizirali.

Reagirali borci na društvenim mrežama

Na Twitteru se oglasio i Michael Johnson, borac koji je želio u posljednji trenutak uskočiti umjesto Khabiba Nurmagomedova, ali je Tony Ferguson odbio boriti se s posljednjim borcem koji ga je porazio.

"Ja i Tony Ferguson bi spasili fight-card. #šteta", napisao je Johnson.

Podsjetimo, borba Nurmagomedova i Fergusona otkazana je nakon što je Dagestanac na dan vaganja zaprimljen u bolnicu zbog zdravstvenih poteškoća.

Unatoč prilično nezanimljivoj glavnoj borbi večeri, prije svega zbog različitih stilova i preopreznih taktika obojice, UFC 209 u Las Vegasu bio je vrlo atraktivan. Vidjeli smo nekoliko vrlo dobrih borbi, a to se pogotovo odnosi na ogled dvojice MMA legendi Alistaira Overeema i Marka Hunta. Šest godina mlađi Nizozemac slavio je u posljednjoj, trećoj rundi nokautom nakon serije udaraca laktom, koljenom i šakom.

Osim njih dvojice publiku su dobro zabavili Teymur i Vannata, mladi borci u lakoj kategoriji koji su prezentirali vrlo atraktivne stilove borbi. Pobjedu je odnio Šveđanin, a potom poručio predsjedniku UFC-a Dani Whiteu da je ovdje zbog pojasa i da mu pripremi 50 tisuća dolara bonusa zbog najbolje izvedbe večeri.

Idući UFC event (210) održat će se u Buffalu, a tamo će glavna borba večeri biti dvoboj Daniela Cormiera i Anthonyja Johnsona. Riječ je o reprizi meča iz 2015. godine, a dogodit će se 8. travnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider