FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nesposoban za borbe

Tyson Fury ostao bez svih svojih titula boksačkog prvaka svijeta

Britanski boksač Tyson Fury predao je titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama WBO i WBA zbog problema s depresijom i uzimanja kokaina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tyson Fury je odustao od zadnje uzvratne borbe protiv Ukrajinca Vladimira Klička, koja je bila predviđena za 29. listopada, zbog "mentalnih problema". Nakon toga je u intervjuu za časopis "Rolling Stone" priznao da je uzimao kokain kako bi se borio s depresijom.

"Sada se suočavam s drugim velikim izazovom u svom životu koji ću, kao i s Kličkom, dobiti", rekao je Fury, a prenosi BBC.

"Osvojio sam te titule u ringu i smatram da trebaju biti izgubljene u ringu, ali ja sam u ovom trenutku nesposoban da se branim i morao sam donijeti tešku i emotivnu odluku da predam svoje titule", dodao je 28-godišnji Fury.

Nije se borio od studenog kada je u Dusseldorfu pobijedio ukrajinskog boksača i osvojio naslov svjetskog prvaka po verzijama WBO, WBA i IBF. Nakon toga je dva puta odustajao od uzvrata zbog čega mu je oduzeta titula prvaka po IBF verziji.

Britanski odbor za kontrolu boksa se sastao kako bi razmotrio situaciju s Furyjem i očekivano mu oduzeo boksačku licencu.

Neslužbeno se doznaje da će se za titule po verzijama IBF i WBA boriti Kličko i Britanac Anthony Joshua. Također, nagađa se da bi se za naslov po WBO verziji mogli boriti Novozelanđanin Joseph Parker i Meksikanac Andy Ruiz Jr.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider