FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sparing s mirkom

Stošić o pozadini pripreme za 25 kg težeg borca: ''Iznenadio sam se''

Darko Stošić svladao je još jednu prepreku u svojoj mladoj, ali uspješnoj MMA karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FFC-ov prvak nastavio je sa sjajnim nastupima te je ove subote u Ateni po drugi puta obranio pojas do kojeg je stigao još u rujnu prošle godine. Nakon što je oduzeo, a zatim i obranio titulu u susretima s Dionom Staringom, srpski je teškaš bez većih problema prešao i preko Emila Zaharieva.

Darku su za 11. profesionalnu pobjedu bile potrebne svega dvije minute i pet sekundi tijekom kojih je uz nekoliko preciznih i snažnih ‘low kickova’ onesposobio 130 kilograma teškog borca iz Bugarske.

''Super se osjećam, svaka pobjeda mi je draga i novi korak prema naprijed. Sav taj stres i treninzi su se isplatili'', podijelio je Stošić prve dojmove po završetku FFC 28 priredbe.

Je li vas Zahariev impresionirao pojavom? Očekivalo se da će biti teži, ali baš 25 kilograma…

''Pa nisam očekivao da će imati 130kg. To je baš dosta. Iznenadio sam se, ali sam na to gledao kao na njegovu grešku.''

Upravo bi vas zbog ovakvih razlika dio fanova volio vidjeti u poluteškoj, kakav je vaš stav o tome?

''Dosta mi ljudi to govori, ali za sada ću ostati u teškoj kategoriji.''

'Low kickovi' su bili taktika od samog početka ili ste jednostavno tijekom meča uočili da se otvara prostor za njih?

''Svakako sam imao neki plan. Kickove često radim i isprobao sam teren da vidim hoće li proći. Vidio sam da prolaze i samo sam nastavio u tom smjeru. Ispostavilo se da je bila dobra odluka koja mi je donijela pobjedu.''

Ovaj ste uspjeh, između ostalog, pripisali i krvavim treninzima s Mirkom Filipovićem. Na čemu ste točno najviše radili s njim i u kojim segmentima vidite najveći napredak u vašoj igri?

''Najviše smo sparirali, što je ključno da bi bili spremni za dobar meč od 3×5 minuta. Što se tiče napretka, najviše sam napredovao u segmentu kondicije.''

Jeste li se možda čuli s Cro Copom nakon meča i hoće li se vaša suradnja nastaviti i u budućnosti?

''Ako vam je netko pomogao naravno da ćete se čuti. Tako da sam se čuo s njim. U dobrom smo kontaktu i nema razloga da se suradnja ne nastavi.''

Brzo ste završili ovaj dvoboj, nadamo se i bez ozljeda. Očekujete li stoga skori povratak u ring, možda već na idućem FFC-u u Ljubljani (22.04.)?

''Na moju sreću stvarno nemam nikakvu povredu, ali potrebno mi je malo odmora. Imao sam jak kamp za ovaj meč i prije njega sam relativno skoro također branio pojas. Moram malo opustiti tijelo da bih mogao opet podići formu. Uvijek se trudim biti maksimalno spreman. Ništa ne radim polovično. Ljubljana je prebrzo, a za to se vrijeme ne mogu dovesti u formu kakvu želim, tako da ću morati to preskočiti.''

Koga očekujete kao idućeg protivnika, imate li nekih posebnih želja?

''Ne znam koga bih mogao navesti i za sada nemam posebnih želja.''

Koliko razmišljate o UFC-u i smatrate li da ste već sada spremni za najveću pozornicu?

''Svima je konačni cilj UFC, što je i logično. To je najbolja organizacija na svijetu u ovom trenutku. Svakako bih se, prije ili kasnije, volio tamo iskušati. Za sada ne znam, skupit ću još malo iskustva'', zaključio je Stošić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider