FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Zamjenik slovačkog premijera otkrio nove detalje o Ficovu stanju
FIGHT!
opet ćemo strahovati

Fanovi bi htjeli superborbu Miočića i Jona Jonesa, no realnost je sasvim drugačija

Fanovi bi htjeli Jona Jonesa, no realnost je da će Stipe Miočić ponovno morati u oktogon protiv paklenog udarača Francisa Ngannoua.

Galerija Stipe Miočić presica (Screenshot) Stipe Miočić s pojasom prvaka (Foto: AFP) Miočić protiv Cormiera (Foto: AFP) +9 Stipe Miočić (Foto: AFP)

Prošlo je gotovo tjedan dana otkako je Stipe Miočić vratio naslov UFC prvka u teškoj kategoriji, nokautiravši Daniela Cormiera u 4. rundi nakon velikog preokreta. Podsjetimo, Cormier je bio bolji u prve tri runde, a onda je promjena taktike našeg borca upalila i minutu prije kraja Cormier je po drugi put u karijeri, a po prvi put službeno, nokautiran (Jonesov nokaut poništen).

U anketi nakon što je vratio pojas pitali smo vas koga bi htjeli vidjeti idućeg u oktogonu protiv Stipe Miočića u borbi za pojas UFC prvaka? Ponudili smo vam tri imena: Francis Ngannou, Daniel Cormier i Jon Jones. U anketi je sudjelovalo više od 11 700 osoba i najviše glasova otišlo je u smjeru - Jona Jonesa.

Čak 40 posto glasova dobio je prvak poluteške kategorije, dok je 29 posto vaših glasova otišlo Francisu Ngannouu. Cormier je dobio svega sedam posto glasova, dok je 24 posto osoba reklo da im je svejedno i da će Stipe pobijediti bilo koga.

Kao što smo i pretpostavili, najviše bi vas voljelo vidjeti okršaj dvojice prvaka. No je li to u ovom trenutku najrealnija opcija? Čitajući američke MMA portale i slušajući razno razne stručnjake i analitičare slobodne borbe - nije!

Jon Jones počistio je polutešku kategoriju i on bi bio spreman za dolazak u tešku, no Stipe Miočić još ima neobavljenog posla, odnosno ima ozbiljnih izazivača. Prvi u redu i čovjek za kojeg vjerujemo da je idući suparnik našem Stipi je kamerunski Predator - Francis Ngannou.

Nakon poraza od Miočića u siječnju 2018. godine i jednog od najgorih mečeva u UFC-ovoj povijesti protiv Derricka Lewisa, Ngannou se vratio trima sjajnim i velikim pobjedama protiv same kreme teške kategorije - Curtis Blaydes, Cain Velasquez i Junior dos Santos.

Ngannou je ponovno izazivač koji zaslužuje borbu za titulu i UFC ga ne smije zaobići u ovom slučaju. Jones s druge pak strane neće biti previše zainteresiran za borbu protiv Miočića, kao što je to već jednom naglasio.

Dosta veliki broj ljudi bi voljelo vidjeti trilogiju Miočića i Cormiera, no prema onome što smo pročitali na nekoliko uglednih MMA portala, Daniel Cormier uskoro bi trebao obznaniti odlazak u mirovinu.

Postao je prvak u dvije različite kategorije istovremeno i ušao u povijest kao jedan od najvećih u povijesti organizacije. Nema ništa više za dokazati bilo kome, a može samo jako puno toga izgubiti. Ne treba mu novi poraz od Miočića ili brutalan nokaut Ngannoua ili pak novo poniženje od Jona Jonesa.

Kao što je to bio i slučaj nakon što je slavio protiv Ngannoua, UFC je ubrzo nakon toga dogovorio njegovu borbu protiv Cormiera. Vjerujemo da će ime njegovog idućeg suparnika vrlo brzo ugledati svjetlo dana i da će to biti - Predator!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider