FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Najbolja runda ikad

Pogledajte kako se UFC-ov prvak dvaput spasio od poraza u 3. rundi: "Kako se iz ovog izvukao?!"

Alexander Volkanovski drugi put u karijeri obranio je svoj pojas u perolakoj kategoriji. Nevjerojatno je kako nije tapkao u trećoj rundi.

Okršaj Alexandera Volkanovskog i Briana Ortege na UFC-u 266 u Las Vegasu opravdao je sve očekivanja, ali ono što je Australac makedonskih korijena izvukao u trećoj rundi sve je, samo ne očekivano.

"Kako na ovo nije tapkao, kako?!", zapitao se s golemim upitnikom iznad glave legendarni MMA novinar Ariel Helwani.

I doista, kako? Iako je Volkanovski dominirao četiri od pet rundi, u trećoj mu je malo nedostajalo da ostane bez pojasa u perolakoj kategoriji.

UFC 266 Volkanovski čudesno preživio treću rundu i slavio na bodove, Schevchenko dominantno obranila pojas, a Lawler se osvetio Diazu divider

Po završetku ovog sjajnog eventa rat Volkanovskog i Ortege prozvali su "najboljom borbom u povijesti UFC-ove perolake kategorije", a ako je to bila najbolja borba, onda je treća dionica najbolja runda u povijesti te kategorije.

Jer ono što je izvukao Volkanovski je doista čudesno. Australac je sredinom runde nasjeo na Ortegin lijevi direkt i automatski je pao na parter, a Ortega, koji inače ima crni pojas u BJJ-u, skočio mu je u full-mount i školski uhvatio giljotinu.

gol expired Uhićen Jon Jones! Jedan od najvećih boraca UFC-a ponovno ima problema sa zakonom divider

Sve je bilo kako treba, ruka pod bradom, noge zakopčane iza Volkanovskog, pritisak je bio odličan, međutim prvak je pokazao zašto je prvak. Izvukao se iz Orteginog "zagrljaja smrti" i okrenuo borbu na parteru te se sad on uspeo u dominantnu poziciju.

Nastavio je udarati po Ortegi, međutim Amerikanac je uspio zaustaviti baraž udaraca zakopčavši trokut oko Australčeva vrata minutu do kraja runde. Činilo se kako ga sad doista ima, međutim Volk se nekako izvukao i iz toga. Ortega je poslije te runde fizički bio potpuno iscrpljen i više nije imao snage za takvu priliku.

Pogledajte sporne trenutke sredinom i na kraju treće runde.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider