FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NAJAVIO IDUĆI MEČ

Nikad iskreniji Alen Babić pred povratak: "Već godinu dana dobivam batine na sparinzima, ali treba mi samo onaj jedan klik"

Veliku povratničku konferenciju za medije organizirao je Alen Babić i onda se u potpunosti otvorio prisutnim novinarima.

45 minuta trajala je konferencija za medije na kojoj je Alen Babić najavio svoj povratak u ring i zapravo se prvi put na ovaj način obratio javnosti. Osim toga, ovo mu je prvi veći medijski istup nakon poraza u meču za titulu svjetskog prvaka, proljetos u Poljskom Rzeszowu. 

Vjerojatno bi sve potrajalo i dulje, da se prisutni novinari jednostavno nisu krenuli pogledavati, kao da jedan drugome žele reći da su dobili dovoljno materijala od nikad otvorenijeg i iskrenijeg Babića.

Povratak u ožujku protiv boksača iz samog vrha

Boksača koji je prije svega otkrio koje su novosti u njegovoj karijeri.

"Nisam u medijima bio neko vrijeme, bili smo malo na ratnoj nozi. Ali, ne krivim nikoga, to je dio posla u koji sam svjesno ušao. Mogu najaviti novi meč koji će biti u ožujku. Ponudilo se par jakih imena iz samog svjetskog vrha i sve sam prihvatio. Ali, kako oni još nisu pristali, ne mogu otkriti imena. No, svakako ću boksati u ožujku. Promjena je što više neću boksati za Eddieja Hearna nego sad prelazimo kod Franka Warrena, a možda ćemo prijeći i na Sky Sports, rekao je Babić, nastavivši s novostima o novom treneru, odnosno timu koji je odabrao:

"28. siječnja putujem u Irsku, gdje ću odraditi kamp za idući meč. Tamo sam pronašao novog trenera, odnosno on usko surađuje s Dillianom Whyteom i on me svojevrsno njima predao. Otišao sam gore, oduševili su me i ne želim nigdje drugdje trenirati. Otići ću tamo i bit ću tamo cijelu veljaču, možda i sve do meča. Pokušat ću se maknuti iz medija, čak i s telefona jer je cilj vratiti se u najboljoj mogućoj formi. Ne očekujem lagan meč, to nije moja priča, ali u međuvremenu je došlo do strašno jakih mečeva. Možda i najjačeg meča u mojoj karijeri."

Novi tim je u Dublinu, trener je brat boksačke legende

Onda je prestavio svog novog trenera.

"Njegovo ime je Paschal Collins. Njegov brat je Steve Collins, svojevrsni boxing royalty. Čovjek koji je bio svjetski prvak i koji je dvaput pobjeđivao Nigela Benna i Chrisa Eubanka. On me zapravo prvi i prihvatio, kod sebe u kuću te upoznao s trenerom i izrazio želju raditi sa mnom. U Dublinu se osjećam kao doma, jako su me lijepo prihvatili. Moj idući kamp je u Dublinu, u toj dvorani Celtic Warrior, a nadam se i svaki idući kamp. Ali, idemo meč po meč. Idemo se spremiti najbolje u životu. Već sad sam fizički spremniji nego ikad, ali boksački malo kaskam. Nisam imao trenera, probao sam s par hrvatskih trenera, ali nije išlo. Još jednom dajem sve boksu. Stvarno vjerujem u novi početak Savagea", ispričao je.

Hoće li možda taj njegov meč biti u Rijadu, novoj boksačkoj "Meki", da se pozovemo na taj grad, smješten u istoj državi, Saudijskoj Arabiji?

"To je postalo novi san svakog boksača, da boksa u Saudijskoj Arabiji. Nitko ne žele boksati u Vegasu, nego u Rijadu. To je dobitak na lotu ako vas netko tamo zove. Rekao sam prije mjesec-dva da ću boksati na undercardu Furyja i Usika, meni su obećali mjesto na toj priredbi, a po ne znam koji put sam izašao u javnost i rekao stvar koja je kriva. I dalje stoji ta opcija, ali svakim satom je sve manja. Tako da ništa od Rijada, ali u budućnosti ću se boriti tamo."

Ipak, njegove ambicije po pitanju toga gdje želi boksati su malo drugačije, odnosno nije da mu se u Rijad previše žuri.

I dalje Amerika ispred Saudijske Arabije

"Meni je i dalje nekako ostala želja, boksati u New Yorku, u Madison Square Gardenu ili u Las Vegasu. Boks je nastao u Americi. Moji idoli su boksali u Americi, nisu boksali u Rijadu. Ja sam nekako bliži toj starijoj priči, koja sad nije popularna."

Kratko se vratio i na meč protiv Rozanskog i poraz u prvoj rundi tog meča.

"Meni se u tom meču dogodila najgora noćna mora koju svi imaju. Što bi bilo - kad bi bilo. Kad idete spavati i onda prije nego zaspete razmišljate 'nedaj Bože.' Meni se baš to dogodilo, ja sam pao bez ispaljenog metka. Sve najgore što sam mogao zamisliti mi se dogodilo. Izgubio sam od fajtera kao što sam ja, pao sam u prvoj rundi", ispričao se i okrenuo trenutnom stanju:

"Fizički sam u najboljoj formi u životu, a boksački u najgoroj. Idem u Irsku na mjesec dana i svjestan sam da gore idem u definitivno najgoroj formi u životu. Pascal će imati težak zadatak vratiti me, ali shvatio sam da trebam taj jedan klik da se vratim. Još uvijek boksam kao u tom meču. Dogurao sam to takvih visina, a na sparingu budem katastrofalan, na razini rekreativnog boksača. Imam ispred sebe teških mjeseca dana. Očekujem da sad bude brutalno teško."

Dakle, Savage u ovom trenutku zapravo ne postoji, ako ćemo gledati na taj boksački alter ego uz koji se proslavio.

Godinu dana u potrazi za Savegeom

"Savagea nisam osjetio već godinu dana. Već mi je neugodno, tražio sam mečeve, ali Whyte mi nije dao meč jer je vidio da se nisam vratio. No, u posljednjih mjesec dana se nešto promijenilo, dokaz da energija ipak postoji. Moje misija je pronaći svog Savagea, vratiti ga i da opet budem lik koji vjeruje u te sve gluposti koje sam pričao. Ja sam počeo sam sebe pitati je li sve to što se piše istina, jesam li uistinu za ništa. Ali, sad jedva čekam vratiti tog Savagea."

Otkrio je kako smatra da se u slučaju poraza jednostavno sve oko njega okrenulo, po pitanju podrške medija, ali i javnosti.

"Četiri godine sam uživao naklonost medija i navijača, ali to je sve nestalo s jednim mečem. Zato što sam imao hrabrosti ući u njega. Preko jedne noći se sve okrenulo. Imam 11-1 i deset nokauta, a provlačili su me kao da imam 40 poraza. Ali, to je ona ista ekipa koja je bila na mojoj strani kad sam napadao Hrgovića, koji su napadali Shandella Wintersa kod mog prvog velikog meča. To su ljudi koji su me dizali, koji su bili na mojoj strani. Nikome ne zamjeram, doživio sam najbolje i najgore, ali jedno bez drugog ne ide."

Promijenio se i odmah njega odnos s promotorom Eddiejem Hearnom, na čijim priredbama Matchroom Boxinga se on izgradio.

Rastanak s Eddiejem Hearnom

"Hearn je najviše bio oko mene. Izgurao sam veliki dio korona perioda, bio sam na pet od šest korona priredbi. Bio sam na vrhu trendinga u Engleskoj. Hearn me obožavao i nudio svašta. Nikad to nije bilo na stolu tipa da je pred mene stavio novce, ali bio je na mojoj strani. Nakon ovog poraza, ali čak i nakon meča protiv Balskog, počeo se distancirati od mene i sličnih boksača. On ide za novcima. U meni ih je neko vrijeme bilo, sad ih nema. Osobno nisam nikad bio vezan za njega, čak sam odbio jedan ugovor na četiri meča, što se pokazalo kao dobra odluka. Sad imam priliku ići dalje s Frankom Warrenom."

Još se osvrnuo na razdoblje kratko nakon poraza u Poljskoj, koji ga je izbacio iz tračnica na više različitih načina.

"Kad sam došao iz Poljske očekivao sam sve najgore. Žena je došla po mene i kroz glavu su mi putem kući išle samo najcrnje misli. Imao sam ružnih situacija. U životu sam imao samo dvije ružne situacije na ulici i one su se obje dogodile nakon ovog meča. Htio sam napraviti priču kakva nije viđena, a na ulici sam bio dvaput u situaciji koju sam riješio kako samo ja znam. Jako teško vrijeme je nadam se iza mene."

Neće odustati od meča protiv Hrgovića

Na kraju ipak nije prošlo bez spomena Filipa Hrgovića, odnosno njihove međusobne situacije koja se primirila.

"Ne bih komentirao njegovu karijeru. Naša priča je ispričana milijun puta, ali i dalje ću ja ići za tim. Želim se boriti protiv njega na hrvatskom tlu, želim napraviti najveći meč u povijesti Hrvatske. Nikad neću odustati od tog meča, nastavit ću ga ganjati. Znam da sad nisam blizu toga. Ali, čim se vratim na ono mjesto, vjerujte da ću ga izazivati više nego ikad prije. Očekujte kaos, želim nas u ringu i želim napraviti najveći meč u hrvatskoj povijesti. Kako nisam odustao od boksa, tako neću niti od toga."

Što je još Babić rekao, pogledajte u videu unutar glave teksta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider