FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
anketa gol.hr-a

Birajte vašeg favorita: Tko je sljedeći protivnik Cro Copa?

Što Cro Copa čeka u 2017. godini teško je pretpostaviti, ali mirovina nije opcija kako stvari stoje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kakva je borilačka legenda Mirko Filipović dokazao je još jednom. S 42 godine osvojio je Rizin World Grand-Prix pobijedivši čak tri puta tehničkim nokautom u svega tri dana pred prepunom Saitama Arenom, mitskim mjesto njegove karijere.

Nakon što je još u rujnu gušenjem slavio protiv manje poznatog Korejca Hyun Man Myunga, na samom je kraju godine Cro Cop prvo iznenadio mnoge MMA stručnjake i kladionice nokautiravši favoriziranog King Moa, a onda je u istom danu pobijedio gorostasa od 180 kg Baruta te na kraju i sjajnog hrvača Amira Aliakbarija kojem je i sam Mirko prognozirao blistavu MMA karijeru.

Bila je to sedma pobjeda Mirka u nizu. Posljednji poraz doživio je još protiv Alekseja Olejnika prije tri godine u Moskvi.

Pitanje je tko će biti sljedeći Mirkov protivnik. Lako je moguće da se nastavi boriti u Rizinu koji ima partnerski odnos s američkim Bellatorom. Upravo od tamo je stigao King Mo, a trebao je i Wanderlei Silva da nije otkazao.

Možda budemo imali sreće da ipak vidimo treći okršaj Mirka i Silve u 2017. godini. Vjerujemo kako bi ta borba nakon svega izazvala veliko zanimanje ne samo u Japanu već i diljem svijeta. Od veljače se u Bellatoru bori i legendarni Fedor Emelianenko, a da se u ringu opet nađu njih dvojica vjerojatno bi te večeri u drugi plan pao i bilo koji UFC-ov event.

Shane Carwin je trebao nastupiti na ovom Grand-Prixu, ali je odgodio svoj povratak borbama. Možda bi i on mogao biti Mirkov sljedeći protivnik, kao bivše legende UFC-a Tito Ortiz i Rampage Jackson. Kako bilo, 2017. bi također mogla biti uzbudljiva godina uz Mirka Filipovića…

Koga biste najviše voljeli vidjeti u ringu s Cro Copom?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider