FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
na priredbi Paula i Silve

Najpoznatiji liječnik na svijetu debitirat će u profesionalnom boksu

Internetski superstar, liječnik Mikhail Vershavki, debitirat će u profesionalnom boksu protiv Chrisa Avile.

Mike Varshavski (Foto: Afp)

Popularni rusko-američki liječnik Mikhail Varshavski poznat je u cijelom svijetu pod nadimkom "Doctor Mike“, na društvenim mrežama prati ga gotovo 15 milijuna ljudi, a časopis People proglasio ga je svojedobno "najseksi liječnikom na svijetu.“ Prije nekoliko mjeseci slavio je u amaterskom boksačkom debiju, a sad će se okušati i u profi boksu.

Borit će se na priredbi koju će nasloviti Anderson Silva i Jake Paul, a on će boksati protiv čovjeka iz tima Natea Diaza – Chrisa Avile. Riječ je o bivšem MMA borcu koji je u pratnji braće Diaz, a nedavno se šuškalo kako je upravo on nokautirao Darrena Tilla u sukobu timova Natea Diaza i Khamzata Chimaeva na nedavno održanom UFC-ovom eventu.

Inače, Varshavski  se rodio u Rusiji, ali se sa šest godina preselio u Brooklyn. Još u srednjoj je dobio nadimak jer je često pomagao prijateljima sportašima koji su imali problema s ozljedama, a 2012. godine otvorio je Instagram i ubrzo postao planetarno popularan. Tri godine kasnije magazin BuzzFeed je podijelio njegov profil pod naslovom "morate vidjeti ovog zgodnog liječnika i njegovog psa“, a ostalo je povijest.

‘‘Ne radim ovo zbog popularnosti. Neću zaraditi ni dolara jer ću cijeli svoj honorar donirati u humanitarne svrhe. Ovo radim isključivo zato što volim boksati. Htio sam se testirati, želim iskoristiti svoj potencijal u potpunosti. Trener s kojim radim deset godina konstantno mi govori kako vjeruje u moje vještine. Zato sam se htio testirati do krajnjih granica i pokušati uspjeti u ovom sportu,‘‘ otkrio je za Boxing Scene.

Borit će se u poluteškoj kategoriji (-81 kg), a Chris Avila uoči svog posljednjeg meča težio je 75,30 kg pa će Mike vjerojatno biti osjetno veći od njega u ringu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider