FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
incident s bocama

McGregoru stigla kazna, zaustavljene glasine o događaju na treningu

Conor McGregor morat će dio svoje velike zarade ipak ostaviti saveznoj državi Nevadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najplaćeniji i za mnoge najbolji UFC, a time i MMA, borac današnjice Conor McGregor saznao je kaznu za incident koji se dogodio na press konferenciji uoči njegove posljednje borbe i pobjede u revanšu protiv Natea Diaza.

Podsjetimo, u Las Vegasu su 17. kolovoza ova dvojica izazvala incident koji se srećom nije završio borbom prije borbe. Kada je Nate Diaz ušao u dvoranu u kojoj je McGregor imao press konferenciju krenuo je verbalni obračun, a onda i međusobno gađanje bocama.

Zbog toga će Irac morati ostaviti Sportskoj komisiji države Nevade čak 5% ukupne zarade od borbe što iznosi oko 150 tisuća dolara. Nije malo, ali nije ni neka svota za borca koji je nakon UFC 202 eventa zaradio čak tri milijuna dolara. Ono što je za njega možda i gore je drugi dio kazne koji glasi 50 sati društveno korisnog rada. Nate Diaz još nije saznao što njega tek čeka.

A prije nego što se pojavila ova informacija, MMA zajednica brujala je o informaciji koju je objavio jedan poznati 'twitteraš'. Naime, taj je MMA insajder pustio glasinu kako je McGregor navodno nokautiran na treningu te je moguće kako mu je slomljen nos. Takva ozljeda sigurno bi odgodila spektakl s Alvarezom. Nakon nekog vremena sve je ismijao putem Twittera Connorov trener John Kavanagh kojem se ovaj javno i ispričao.

Podsjetimo, na povijesnom UFC 205 spektaklu 12. studenog u legendarnoj dvorani Madison Square Garden u New Yorku McGregor će u meču s Eddiejom Alvarezom pokušati ući u povijest i postati prvi borac s dva pojasa ove organizacije. Irac se naslova prvaka u perolakoj kategoriji domogao još u prosincu 2015. godine kada je za svega 13 sekundi nokautirao Josea Alda.

Kada bi kojim slučajem McGregor pobijedio Alvareza, u borbi koja će se održati u lakoj kategoriji (do 70 kilograma), Irac bi postao prvi čovjek u povijesti UFC-a koji bi u istom trenutku držao dva pojasa u dvije različite kategorije iako bi se, po dogovoru s organizacijom, jednog odmah morao odreći.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider