FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
plesao poput kokoši po oktogonu

Kako je samo ovo preživio? Pogledajte čudesno spašavanje jednog od najuzbudljivijih UFC boraca!

Kevin Lee vratio se među potencijalne izazivače za naslov UFC prvaka u lakoj kategoriji nakon što je isprebijao Brazilca Edsona Barbozu. No moglo je biti i drugačije...

Kevin Lee u nokdaunu (Screenshot)

Ako ste i tek povremeni ljubitelj borilačkih sportova, vjerojatno ste čuli za engleski izraz "chicken dance", prenosi Fightsite.hr. Radi se o situaciji kada jedan borac primi udarac u centar za ravnotežu koji ga u tom trenutku počne izdavati i on gubi tlo pod nogama. Pritom izgleda prilično komično, zbog čega je i nastao izraz "chicken dance", jer u tom trenutku zaista podsjeća na "kokošji ples".

Ako niste ranije čuli za ovaj izraz, a niste niti sigurni da znate kako izgleda jedna takva situacija, onda je ispred vas školski primjer. U glavnoj borbi priredbe UFC Fight Night, koja se proteklog vikenda održala u američkom Atlantic Cityju, Edson Barboza u trećoj je rundi kružnim udarcem nogom uspio plasirati svoju petu točno u Leejev centar za ravnotežu.

Amerikanac je nekoliko sekundi pokušavao dobiti ponovno tlo pod nogama, no nije uspijevao. Na koncu je spas pronašao u rušenju te se konačno oporavio od teškog nokdauna.

Nakon sjajnih pet rundi uvjerljivo je slavio protiv Brazilca vrativši se tako ovom impresivnom prestavom među potencijalne izazivače u lakoj kategoriji. Da je Barbozin udarac bio tek malo jači ili da je Brazilac uspio dovršiti posao udarcima na tlu, bio bi to jedan od najvećih preokreta u povijesti UFC-ove lake kategorije s obzirom na premlaćivanje koje je Lee priuštio Barbozi u prve dvije runde.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider